Главозамайващото наследство на Шон Конъри

Най-харизматичният Агент 007 Шон Конъри е оставил състояние от 300 милиона долара. Наследството му ще бъде разпределено между вдовицата, сина и внуците му.

Част от средствата на носителя на „Оскар“ може да бъдат преведени на Шотландския международен образователен фонд, тъй като през целия си живот актьорът активно се застъпва за независимостта на Шотландия.

Шон Конъри почина на 31 октомври на 90-годишна възраст. От 1962 г. до 1973 г. е женен за австралийската актриса Даян Силенто, от която има син Джейсън Конъри – също актьор. Втората му съпруга е художничката Мишелин Рокбрюн, французойка, родена в Мароко. Женят се през 1975 г. и са заедно до днес, като през повечето време живеят на Бахамските острови.

В кариерата си актьорът има над 90 филма, кано включително се въплътява в образа на британския шпионин Джеймс Бонд, работил е с прочути режисьори като Стивън Спилбърг, Сидни Лъмет, Браян де Палма, Жан-Жак Ано. Конъри е носител на „Оскар“, на награди БАФТА, на „Златен глобус“ и много други. За последен път на екрана Конъри се появи през 2003 г. във филма „Лига на необикновените джентълмени“.