Годината на раждане разкрива тайната на живота ви

Смята се, че годината на вашето раждане е предопределена. И душата не я избира случайно. Последната цифра от годината на вашето раждане е особено важна. Тя попада под един от петте основни елемента. И вашата стихия определя важните моменти във вашата съдба. Разбира се, не можете да вземете това насериозно. Но е интересно да проверите, нали?

Според древния китайски календар, във всеки един момент на Земята доминира един от петте основни елемента – дърво, огън, земя, въздух, вода. Астролозите са уверени, че тези елементи оказват мощно влияние не само върху природата, но и върху природата на човека. Те определят неговата душевна нагласа, навици и зависимости.

Земя (последна цифра от годината на раждане – 8 и 9) Те са надеждни и търпеливи. Силите на земята ги даряват с отговорност към близките. Те имат много амбиции, но са идеалисти. Решават проблемите с трезва глава. Те имат добре развита интуиция. Ценят етиката и дисциплината, а също така знаят как да използват разумно собствените си ресурси. Те са в добри отношения с парите. Те са сдържани в емоциите, но също така имат нужда да бъдат обичани.

Липсва им малко авантюризъм. Те искат да контролират всичко и често се ръководят единствено от своите ползи и интереси. Най-много се страхуват от неизвестното. Земята е центърът, който е отговорен за промяната на сезоните. Цветът на земята е жълт и се свързва с храносмилателната система, по-специално с далака и стомаха. В допълнение, тези хора трябва да стоят далеч от блатистите райони с висока влажност.

Огън (последна цифра от годината на раждане – 6 и 7) Те винаги жадуват за приключения и никога не отказват да изследват нещо ново. Това са много активни и енергични личности, родени лидери, обичат да се състезават и да печелят. Те са привлекателни, не издържат на самотата, предпочитат да се обграждат с хора и постоянно движение.

Изключително привързани към близките и по всякакъв начин поддържат семейните връзки. Имат висока самооценка и самочувствие, те са умни и приятелски настроени, решителни и ефективни, а също така не са лишени от ораторски талант. Недостатъци са тяхната агресивност и прекомерно желание за постигане на целите по всякакъв начин.

Прекалено емоционални и им липсва търпение. Егоистични и твърде амбициозни. Рядко се съобразяват с другите хора. Огънят е югът, той представлява летния сезон. Цветът на огъня е червен, свързан е със съдовата система и сърцето. Тези хора трябва да стоят далеч от излишна топлина и да не се поддават на изблици на емоции.

Дърво (последна цифра от годината на раждане – 4 и 5) Тези хора са много щедри. Те твърдо се придържат към принципите си по отношение на етичното поведение, обичат да изследват света и да анализират информацията, а също така се отличават със способността си да убеждават. Те са много артистични и креативни, което често се проявява във всичко, с което се захванат. Те са трудолюбиви и винаги търсят нещо, което да правят, като се стремят да бъдат постоянно заети и вярват, че трудът е най-доброто използване на силата им.

Самоувереността е една от най-добрите им черти. Те са благодарни за всичко, което имат и не се опитват да преследват излишъци, въпреки че сферата им на интереси е много обширна и разнообразна. Те са истински приятели и никога не се държат егоистично, идеални отборни играчи и са много състрадателни към другите хора. Те грешат, че могат да поемат повече задачи, отколкото могат да се справят и затова често се претоварват с работа, което не е от полза за никого.

С други думи, те трябва да се научат да определят граници и правилно да разпределят силата си. При определени условия те могат да станат прекалено зависими от другите и дори да се изгубят в тълпата, в много отношения това е възможно само поради тяхната пасивност и известна мудност. Дърво – това е изток, а сезонът е пролет, съответно цветът е зелен. Дървото е взаимосвързано с жлъчния мехур и черния дроб. Представителите на този елемент трябва да избягват райони, където преобладават силни ветрове.

Вода (последна цифра от годината на раждане – 2 и 3) Те са чаровни и отзивчиви хора, а също умеят да съчувстват. Те са много гъвкави и умеят да плуват по течението. Те са умни и креативни. Имат невероятно въображение и не се страхуват да го използват. Сред тях има много отлични философи и мислители, те са много независими и най-често овладяват няколко професии.

Имат перфектните комуникационни умения и могат да бъдат много убедителни. Трябва да се отбележат и техните изключителни способности в областта на дипломацията. Те са много интуитивни и могат да уловят нещо, което се изплъзва от вниманието на другите. Те са добри организатори и не по-малко добри изпълнители, те са в състояние да забележат специалните таланти на хората около тях и в бъдеще да им помогнат да ги развият. Те могат да бъдат потайни и неискрени и никога не споделят своите тайни с другите.

Склонни са към манипулация. Те винаги и във всичко се опитват да намерят прост и лесен изход, тъй като се различават с определена пасивност и често се отдават както на своите, така и на чужди капризи. Това, на което трябва да се научат, е да стъпят здраво на краката си и да тръгнат по своя собствен път. Трябва да избягват твърде воднисти места, колкото и парадоксално да звучи. Водата е северът. Сезонът е зима, а цветът е черен. Водата се свързва с костната и отделителната система.

Метал (последна цифра от годината на раждане – 0 и 1) Те са много упорити, независими и самостоятелни, което се дължи на тяхната мощна сила на характера. Те обичат себе си, но в същото време знаят как да се грижат и уважават другите. Те са по-скоро сдържани, но под външен натиск активно и непоколебимо защитават себе си и своята гледна точка.

Представителите на този елемент се стремят към подреденост и предпочитат баланс, равновесие и чистота във всеки смисъл на думата. Те се отличават с надеждност и решителност, въпреки че на моменти се държат като особняци, не се опитват да бъдат част от тълпата. Когато знаят какво търсят и искат, тяхната решителност е за завиждане, защото препятствията и неуспехите никога не могат да възпрепятстват тези хора и те могат да решат всички проблеми с лекота. Те нямат страх от самотата и единственото, което искат от обществото, е признаването на техните постижения и успехи.

Сред недостатъците им е тяхната периодична импулсивност. Съзнателно или подсъзнателно всички те имат неустоимо желание за лукс, пари и власт. Често те могат да бъдат упорити и да се държат неразумно. Като мениджъри са много взискателни и искат подчинените да изпълнят максимално високите им стандарти и очаквания. Металът е западът. Сезонът е есента. Цветът на метала е бял. Металът се свързва с дихателната система и белите дробове.

Previous post Шок! Отиде си Миро, победителят от „Биг Брадър“ 2
Next post Сheers: Бъкингам вари джин с български трънки