„Господарката на хаоса“ напусна MasterChef

Вече станаха ясни полуфиналистите в шестия сезон на кулинарното предаване MasterChef. На крачка от финалния етап отпадна режисьорката Неда Соколовска, която не успя да се справи с пресъздаването по описание на рецептата на Chef Токев за баничка с козе сирене и гарнитура кавърма в цвят от тиквичка.

Неделната вечер в MasterChef бе изпълнен с редица предизвикателства и неуспехи за Неда. Тъй като се справи най-добре на стрес теста от миналата седмица, тя бе избрана за капитан на единия екип в отборната битка. Неин опонент бе Виолина, която си извоюва имунитет след като се справи успешно на последния master клас, воден от Chef Михалчев. Освен двете дами в битката участие взеха Краси и Ивайло, спасен от Неда, Митко, Файчето и победителите от предишните сезони Симеон Червенков, Севда Димитрова, Божана Кацарова и Станислав Райчев.

Задачата на двата отбора бе да изготвят тристепенно меню за 11 гости, всички те професионални готвачи. Със 7 на 4 спечели отборът на сините, предвождан от Виолина, което бе първият крах за Неда в неделя вечер.

Режисьорката, заедно с Файчето, Ивайло и Елени отидоха на елиминация. Първият етап в него бе тест за вкусовите им рецептори. Те трябваше да разпознаят най-много съставки в ястието пред тях, което бе трудно за Неда, която бе със запушен нос. Победител стана Файчето с 16 разпознати компонента в ихтиманската курбан чорба.

Вторият етап в тежката елиминация изправи един срещу друг Митко, Елени и Неда. Те трябваше да приготвят вегетарианско ястие от три отделни компонента – баничка с козе сирене, гарнитура кавърма в цвят от тиквичка и пяна от кисело мляко със спанак. Ястието бе по рецепта на Токев, но хоби-готвачите трябваше да го пресъздадат без да видят рецептата и ястието, както и без да го опитат. Възстановка на задачата за тях направи известният сомелиер и хотелиер Яна Петкова. Най-добре с ястието се справи Митко, а най-далеч като вкус и оформление се оказа Неда.

„Неда, ти беше господарката на хаоса в тази кухня. Една артистична стихия, изтъкана от стрес и талант. И винаги беше на ръба между изключителното представяне и впечатляващия провал. Ти си събитие в MasterChef. За съжаление, обаче, трябва да се разделим.“– с тези думи Chef Роу изпрати режисьорката.

„Неда, остани си толкова пъстра и лъчезарна, защото ние Близнаците сме способни на всичко. От тук нататък ти пожелавам да избухваш още повече и още повече“, каза за довиждане Chef Михалчев.

„Спомням си една от първите си срещи с журито. Chef Роу каза, че битката е със самите нас и за мен това е най-голямото нещо, което научих в MastеrChef. Единственият ти враг е вътрешният ти страх и неувереността. Когато го преодолееш, когато стигнеш до ръба на възможностите си и не те е страх да прескочиш оттатък, тогава се случват чудесата.“ сподели Неда при напускане на шоуто.

Previous post Рачков лее сълзи, новият на Игнатова му заби ножа до дръжката
Next post Деси Фотосесията дава акъл: Избягвайте въглехидратите