Готви зад решетките: Андре Токев вече е в Казичене

Шеф Андре Токев е преведен в затвора в Казичене с лек режим. Топготвачът вече е прекарал няколко нощи там, тъй като влезе в края на миналата седмица да изтърпи наказанието си, писа „България Днес“, позовавайки се на свои източници. След двуседмично приобщаване в Централния софийски затвор Токев вече излежава ефективната си присъда от 8 месеца.

Топготвачът бе спипан на 31 октомври след сигнали на граждани на тел. 112 за пикап по джанти, който криволичи опасно по Околовръстното шосе на София. Още с приближаването до автомобила униформените забелязали, че три от гумите на колата са спукани, а едната дори липсва. Из медиите плъзнаха кадри, които показват как Токев шофира близо километър само по джанти, а накрая едната се запалва.

Кулинарят успя да сключи споразумение с Районната прокуратура и получи седем месеца затвор, глоба от 450 лева, трябва да плати разноски по делото от 550 лева и книжката му бе отнета за година и половина. Към това наказание е добавена и предишната условна присъда на готвача от три месеца затвор, която също трябва да бъде изтърпяна ефективно. Така общото му наказание става десет месеца, но Токев ще остане зад решетките най-много осем, тъй като ще му бъдат приспаднати двата месеца, през които беше под домашен арест, както и задържането му за 72 часа след инцидента.

След споразумението самият готвач публично се извини в личния си профил във фейсбук за случката на Околовръстното. „Иска ми се да не се беше случвало, иска ми се да можех да върна времето назад. Съзнавам, че не е достатъчно само да ви се извиня. Вие заслужавате повече от това. И аз ви обещавам, че ще работя за възстановяването на доверието ви към мен. Вярвам, че няма по-добър учител от живота в стремежа си да се поправим. Макар и понякога по трудния начин. Случилото се е недопустимо и мога само да благодаря на Господ, че запази живота ми и не навредих на други освен на себе си“, разкая се Андре.

Токев бе преведен в Централния затвор в столицата, за да свикне с обстановката. Готвачът бе настанен зад решетките на 9 февруари, въпреки че здравословното му състояние се бе влошило последните дни.

Само преди дни затворниците в Казичене най-накрая посрещнаха топготвача, тъй като вече е преминал през всички задължителни процедури и може да започне да изтърпява наказанието си. Пандизчиите се надяват, че с появата на известния майстор-готвач храната им рязко и качествено ще се подобри.

Към момента относно здравословното състояние на Токев няма информация. Също още не е ясно дали готвачът ще започне работа, за да си намали наказанието. С работа и добро поведение кулинарят може да лежи реално само пет от тези осем месеца, което означава, че в началото на лятото Андре Токев може да излезе на свобода.

Previous post Теди Кацарова отвори дома си за украински граждани
Next post Ненчо Балабанов си хванал младо и богато гадже