Грозната истина за плажовете на Бали

Австралийски турист, избрал за почивка екзотичната дестинация Бали, останал изненадан от количеството боклук на популярния плаж на курорта. Пътешественикът сподели снимки на замърсеното крайбрежие в затворената група Bali Bogans във Facebook, съобщава The New York Post .

Отбелязва се, че австралиецът Мич Конъли (Mitch Connelly) е направил две снимки на плажа в известния район Кута в южната част на острова. Туристът с разочарование установил, че цялата брегова ивица е обсипана с найлонови чаши, опаковки и найлонови торбички.

„Това нормално ли е за плажа или сме в неправилното време тук,“ пита Конъли останалите членове на групата.

В коментарите други туристи поясниха, че в Бали винаги има изобилие от боклук през дъждовния сезон.

„Нормално е за дъждовния сезон. ноември, декември, януари. Но в някои години е наистина зле”, „Просто е ужасно. Количеството боклук на остров Нуса Пенида също беше кошмар”, „По това време на годината винаги е така. Въпреки факта, че плажовете се почистват всяка сутрин. Но ситуацията се подобрява до април-май“, с такива фрази други читатели описват състоянието на курорта.

Един от интернет потребителите обясни, че поради проливните дъждове и внезапните наводнения боклукът се носи от остров Ява.

„Посоката на вятъра се променя на крайбрежна, носейки боклук от остров Ява“, подчерта коментаторът.

Силните дъждове го изтласкват от реките в океана.