Данчето Христова стана затворник на пандемията

Повече от година след началото на пандемията от Ковид-19 Йорданка Христова все още е в паника от вируса. Легендата на естрадата признава, че не напуска безпричинно дома си, отказва всякакви покани за гостувания в медии, събирания с приятели, концертни изяви и други масови мероприятия. Заради това отклонила и поканата да присъства на един от лайфовете на „Като две капки вода“.

77-годишната звезда се пази стриктно от вируса и не подценява китайската зараза, която вкара в болница не един или двама нейни колеги. Христова отдавна е привърженичка на здравословните навици и приоритет №1 за нея винаги е било здравето ѝ. Срещите с децата си също е свела до минимум, макар да ѝ липсвали. С Ивана и Григор, които живеят самостоятелно, извън нейното жилище, се виждали от разстояние. Със сестра си Лили, която пребивава в Щатите, пък вече година нямали шанса да се прегърнат на живо. Общували си само през интернет.

„Гледам да се развличам и устоявам – чета романчета, гледам филмчета, освен това много готвих и сложих три-четири килограма. Опитвам се да приемам нещата като даденост, без излишно да си усложнявам живота. Психически съм доста издръжлива и стабилна, това е най-важно за такива периоди и малко неща могат да ме разцентроват. Аз съм лек характер, колкото и проблеми да имам, като изляза навън, и винаги съм усмихната“, коментира естрадната дива.

Тя отдавна е в крак с времето и е „на ти“ с технологиите. Певицата разпуска със сърфиране във фейсбук и на шега казва, че не ѝ трябва мъж при толкова забавления в социалните мрежи. „Не знам какъв трябва да бъде този мъж, който да успее да замени тези емоции! Той трябва да ми дава абсолютно всичко – информация, добро настроение, връзки, да ми осигури всичко това, както го прави интернет. Ако се намери такъв – нямам нищо против! Ай-падът винаги е до мен със зарядното, дори нощем, защото много си чатя. На сестра ми понякога се налага да пиша в късните часове, защото тя си живее в Америка и има голяма часова разлика, както и на моите приятели от Мексико“, споделя звездата.

За поредна година тя няма търпение да се премести във вилата си в Царево, където релаксира чак до късна есен. Едва ли обаче това лято ще посреща толкова много приятели, както е свикнала, защото гостите там никога не са спирали да прииждат. Куба също за момента остава невъзможна дестинация за Йорданка, която е влюбена в островната държава и е всеобща любимка на кубинския народ. Не е тайна, че десетки деца там са кръстени именно на гласовитата певица.