Девет признака, че сте по-интелигентни от другите

Понякога самите ние не осъзнаваме, че интелигентността ни е по-голяма на тези около нас. Има няколко знака, които могат да ви подскажат, че сте природно надарени с по-остър ум и знаете много повече от всички останали.

1. Взимате решенията си сами – ако рядко се допитвате до друг и сами ръководите живота си, който върви изключително успешно, значи сте много разумни. Обикновено се допитват до вас за съвети, а ние вие до другите, споделя Actualno.

2. Не говорите много – доказано е, че хората които говорят много, често не казват нищо смислено. А тези, които си мълчат – просто имат нужда да поразсъждават върху това, което ще кажат, така че казаното да звучи добре и на място.

3. Нощна птица сте – американски учени са доказали, че хората, които будуват до късно през нощта, са по-интелигентни от тези, които стават и си лягат рано.

4. Не общувате с всеки – това е основен признак, който различава високо интелигентните хора от всички останали. Имате високи критерии за хората, с които общувате и не допускате всеки в живота си. Правилните среди, в които движите, са изключително важни за живота и развитието ви. Не допускате нищо да ви дърпа назад.

5. Не бягате от проблемите – знаете, че те са част от живота и рано или късно ще се срещнете с тях. Ниско интелигентните хора отлагат решението им, а тези с остър ум винаги се изправят лице в лице с тях и се опитват да ги решат по възможно най-бързия начин.

6. Не обичате клюките – естествено, че ако умът ви е зает с важни и значими неща, няма да се интересувате от живота на другите. Клюките са присъщи на хората, които просто имат по нисък коефициент на интелигентност.

7. Самокритични сте – няма човек, който да се развива и да върви напред, ако смята, че е перфектен във всичко, което прави. Критиката към самите нас е важна, за да не стоим никога на едно място и да сме доволни дори на малкото, което имаме.

8. Изпипвате всеки детайл – перфекционистите са едни от най-интелигентните хора, защото просто никога не се задоволяват с малкото, което имат и не оставят нещата така, ако не изглеждат абсолютно перфектно.

9. Моногамни сте – интелигентните хора не си губят времето с флиртове, драми и занимавки в любовния живот. Те имат нужда от сериозен партньор, който да им дават сигурност и спокойствие у дома.