Делото на Емануела срещу фамозния й ухажор най-после приключи

От единайсетия път сагата с делото на фолкдивата Емануела срещу фамозният й ухажор Алекс Boyr най-после приключи със съдебно решение.

Районният съд в Разлог призна за виновен Алекс Boyr и му наложи глоба от 1500 лева. Решението може да бъде обжалвано в 14-дневен срок. В съда не се явиха нито ишцата, нито ответника, който продължава да се издирва, а само адвокатите. Служебен адвокат представяше обвиняемия Алекс Boyr. Десет пъти делото беше отлагано поради неявяване на ответника или служебния му защитник.

Тази сага започна преди 7 години, когато вманиаченият Алекс започнал са преследва певицата из цяла България и дори зад граница, пръскайки средства за самолетни билети и хотели. Стигнал дори до Лондон. Той не оставял Емануела на мира и не спирал да ѝ пише в социалните мрежи, както и на телефона ѝ, досаждайки с дълги тиради, любовни излияния и заплахи. По-късно виртуалното издевателство прераства в шпиониране, преследване по заведения, паркинги, хотели, гонки с коли и т.н. Заради фиксацията на въпросното лице Емануела смени и жилището си, защото той започнал да я причаква дори пред дома й.

Търпението на Емануела свършило след клубно участие в Банско, където Алекс отново настойчиво поискал да се срещнат насаме. Наложило се гардовете на заведението, както и тези на певицата да се намесят и да я спасят от преследвача. Последвала жалба в полицията, а по-късно Районна прокуратура – Разлог повдигна обвинение срещу 48-годишния истеричен натрапник от София, който преди да полудее по Емануела е бил лют фен на Мадона от чиито концерти многократно е изхвърлян.

За преследването и тормоза срещу обвиняемия има подадени многобройни жалби от певицата. През месец юли 2019 година по закона за МВР мъжът е предупреден писмено с протокол да прекрати преследването срещу Емануела и да не я доближава по-близо от 100 метра, но той продължавал. Преследвал я, даже и в чужбина, мераклията стигнал чак до Лондон.

Налудничавият ухажор признава във видео, че той е този, който пише постоянно на поп фолк изпълнителката. Дори твърди, че има видения с нея. Последният път обвиняемият е задържан в Банско, след като си позволил да отправи към Емануела заплахи за живота й след няколкогодишно системно следене. Това преляло чашата. Мъжът е с чисто съдебно минало и предложението на прокуратурата е обвиняемият да бъде освободен от наказателна отговорност, като му бъде наложено административно наказание. Според законовите разпоредби е глоба от 1000 до 5000 лева.

Previous post Илиян Любомиров призна защо се е влюбил в Петя Дикова
Next post Биляна Йотовска ни учи как да бъдем секси