Деси Стоянова станала поръчител на Сашо Кадиев

Приятелството си е приятелство, но опре ли до пари, емоциите – настрана. Това със сигурност не е житейската философия нито на Деси Стоянова, нито на Сашо Кадиев, които вече 10 години водят предаването „Преди обед” по bTV. Журналистката и актьорът, които в началото преминали през не един и два конфликта, та даже и сръдни с дни, докато напаснат характерите си, вече са си много близки и си имат пълно доверие. Солидното доказателство е, че Деси станала поръчител за кредит на Сашо Кадиев. Колегите толкова се ценят, че си правят и скъпи подаръци. Е, все пак е добре, че Сашо Кадиев сам се е справял с кредита, пише HotArena.

Актьорът задал неудобния въпрос на Деси, защото спешно му трябвал поръчител за заема, който искал да тегли. За това призна Сашо Кадиев в интервю наскоро, без да уточнява за какво му е бил нужен кредит. Опрял до колежката си вероятно, защото много негови приятели отказали. „Тя се съгласи веднага – дойде и се подписа в същия ден. Което мои доста по-близки хора не го направиха, защото се страхуваха. Деси обаче го направи за мен”, разказа Сашо. И подчерта, че тогава с колежката му не си били чак толкова близки, защото случката е от втората година, откакто водели „Преди обед”.

Водещите на „Преди обед” са близки приятели, но рядко се виждат извън работата, защото са различни като хора. С това Сашо вероятно визира различните интереси, които имат. Все пак се случвало да се срещат по празници. По-важното е, че са добър тандем и винаги си помагат. Деси подавала ръка на Сашо за административната работа понякога, с която той се затруднявал. Актьорът пък наскоро я изненадал приятно с подарък – семейна почивка в спа център. Поводът бил рожденият ден на близнаците на Деси.

За да стигнат до тази идилия, двамата водещи извървели дълъг път, осеян с изпитания за нервите им. Днес журналистката е обрала перфекционизма си, но в началото правила силно впечатление, най-вече на Сашо, разбира се, колко е дисциплинирана и педантична. Актьорът пък я смайвал как може да приема по-леко предизвикателствата и натоварването в професионален план. Сашо Кадиев изглежда несериозен, но всъщност е много отговорен и всеотдаен в работата си. Неслучайно вече години наред съвместява успешно тв изявите си с актьорската си професия. Просто гледа на ангажиментите си по-леко, за да не се тормози излишно, да не се натоварва и въобще да си пази психиката. Освен това не е от хората, които непрекъснато се взират във всяко несъвършенство и малка грешка и не се ядосва за дреболии. Актьорът също е дисциплиниран, макар че Деси е по-стриктна.

Тъкмо това са някои от темите, по които Деси и Сашо доста спорели, когато станали екранна двойка. Случвало се е да стигнат до толкова „оживена” дискусия, в която нито един от двамата не отстъпва, че накрая я завършвали сърдити. При това не става въпрос само за цупене. След един такъв спор не си говорели в продължение на дни. Чудно как са успели да скрият от зрителите, че са си сърдити.

В крайна сметка водещите на „Преди обед” успели да нагодят характерите си и дали научили доста един от друг. Сашо научил от Деси да мери по един път и половина, преди да реже. Това е по повод поговорката: 3 пъти мери, 1 път режи. Деси пък е казвала, че колегата ѝ е един от учителите ѝ в живота, защото покрай работата им в „Преди обед” израснала. Осъзнала колко е безсмислено да опитваш да променяш другия, да държиш всичко под контрол и колко вреден може да е перфекционизмът, когато стига до крайност. Деси винаги се е взирала в детайлите, критична е, включително и към себе си, което понякога не е плюс. От Сашо се научила да не бърка сериозното и отговорно отношение към работата с нуждата да си непрестанно сериозен, както е казвала водещата. Научила се да приема другия с плюсовете и минусите му и се убедила, че няма как да го промениш, така че да пасне на твоите разбирания. Съвместната им работа я научила и на лекотата.

Със сигурност има неща и в единия, и в другия, които още ги дразнят. Като например точността на Сашо, която е по-различна от тази на Деси. Важното е, че няма как тези различния да попречат на приятелството им и доброто им сътрудничество. Все още често са на различни мнения и даже прехвърлят разногласията си и в ефира на „Преди обед”.