Джо Пеши получил тежки изгаряния, докато се снимал в „Сам вкъщи 2“

Звездата от „Сам вкъщи 2“ Джо Пеши отпразнува 30-ата годишнина на коледния филм, като разкри любопитни подробности от снимачната площадка на обичаната кинолента с участието на Маколи Кълкин.

Пеши играе ролята на престъпника Хари в „Сам вкъщи 2: Изгубен в Ню Йорк“, който излиза на екран през ноември 1992 година.

„В допълнение към очакваните подутини, натъртвания и общи наранявания, които бихте свързали с този конкретен тип физически хумор, аз получих сериозни изгаряния в горната част на главата си по време на сцената, в която шапката на моя герой Хари се запали“, признава актьорът в интервю, изпратено на списание „People“ по имейл.

„Извадих късмет, че професионалните каскадьори свършиха истински тежката работа“, споделя още холивудската легенда.

„Продължението на „Сам вкъщи“ включваше същия актьорски състав, като в първата част и това допринесе за същата, ако не и по-голяма енергия и ентусиазъм, обясни Пеши. Според него всички на снимачния терен са били спонтанни и креативни, тъй като вече били работили заедно.

Маколи Кълкин отново влиза в най-емблематичната си роля – тази на Кевин Макалистър във филма от 1992 г., а Пеши разказа подробности за работа си с най-известното дете по онова време.

„Спомням си Маколи като наистина сладко дете и много голям професионалист дори на тази възраст“, заяви Пеши. „Умишлено ограничих взаимодействието си с него, за да запазя динамиката между неговия герой Кевин и моя герой Хари“, спомня си той. Актьорът прибягва до тази техника, защото не желае зрителите да видят по никакъв, че е настроен приятелски към Кълкин. „Исках да запазя целостта на враждебните ни отношения.“, добавя Джо Пеши

Според Пеши не е възможно в наши дни да бъде заснет римейк на най-известния коледен филм, тъй като времената са се променили.

„Въпреки че никога не трябва да казваш никога, мисля, че би било трудно да се повтори не само успехът, но и цялостното въздействие на персонажите. Сега е друго време! Нагласите и приоритетите се промениха за 30 години“, заяви знаменития актьор.

Освен с комедийните си роли във филмите „Братовчедът Вини“, „Лесни пари“ и „Смъртоносно оръжие“, Джо Пеши се показва като голяма звезда в култови киноленти като „Добри момчета“, „Казино“ и „Ирландецът“.

Previous post Робърт де Ниро с първа роля в сериал, става президент
Next post Моника Валериева и Меди официално мачкат чаршафите