Диана Димитрова по bTV: Моят насилник ме псуваше на майка и ме риташе в лицето

„Човекът, който ме преби, първо ме удари в стената на гардеробната, след което аз се свлякох на пода, съборих закачалки, той ме вдигна и след което ме изрита с цялата си мъжка сила в лицето. Това бе стабилен шут в лицето.“ Това разказа актрисата Диана Димитрова в предаването „120 минути“ по Би Ти Ви. В емоционален пост във Фейсбук тази седмица, тя разкри, че е станала жертва на физическо насилие преди 5 години и публикува кадри, на които е сериозно посинена. Диана признава, че е предпочела да мълчи, за да запази кариерата си.

В неделя вечерта актрисата разказа подробности за шокиращата случка, разиграла се на снимачната площадка на „Откраднат живот“.

„Има образувано досъдебно производство и аз нямам право да кажа името. Но тъй като знам, че в България има много интелигентни хора, искам да ги помоля да четат между редовете“, заяви актрисата, като уточни, че ще каже името на насилника си до края на предаването. И наистина го направи на финала, макар и кодирано. Но всички зрители, които слушаха внимателно думите й разбраха, че тя говори за Юлиан Вергов.

В сериала „Откраднат живот“ Диана влиза в образа на д-р Зорница Огнянова, а колегата й – на доц. Виктор Банков. По този начин актрисата потвърди информацията на седмичника „Уикенд“, който пръв съобщи, че Вергов нанесъл побоя над актрисата.

„Аз съм дете на прехода, родена съм 90-та година. Аз много силно вярвам в Дядо Коледа, защото Дед Мороз идва от друго място“, каза Димитрова на водещия Светослав Иванов, след което с иронична усмивка добави: „И всъщност целия юли месец (актрисата натърти на юли, след което направи пауза, б.ред.) тази година рисувах за изложба. Искам да поканя през следващата година март (произнасяйки март отново направи пауза, б.ред.) хората да дойдат да видят изложбата ми.“

„Това са някакви кодове“, реагира водещият, който очевидно също разгада кода „юли“. “ Това са факти“, отвърна актрисата. Както е известно всички приятели и колеги на Вергов се обръщат към него с „Юли“.

„Диана, със сигурност това интервю ще предизвика много отзиви“, каза Светослав Иванов. „Надявам се, вярвам в доброто“, бяха финалните думи на актрисата в първия й публичен коментар след емоционалния й пост във фейсбук.

Дълги години се обвинявах, че когато съм искала да разбера отговора на въпроса защо лицето ме заплаши вечерта преди да ме пребие, разказа актрисата.

„Вечерта преди да се случи, ми се обади по телефона, крещейки в истерия, че ще ме пребие. Той ме ругаеше с обидни думи, свързани с произхода ми от село, заплашвайки ме, че ще ме пребие и ще ми съсипе кариерата!“, уточни Диана.

„Не сме имали напрежение в отношенията. Ние бяхме в близки отношения. Мислех, че познавам този човек, но явно не е било така“, разкри актрисата, давайки да се разбере, че е била интимна с колегата си. Още тогава тя била шокирана, че това е човекът, когото познава и с когото работи.

Диана Димитрова разказа, че „лицето“, както тя многократно нарече своя бияч, я е ударило насаме в гардеробната и на тази реална сцена на насилие не са присъствали други свидетели. Но тя потвърди, че това се е разиграло на снимачната площадка. След което насилникът си тръгнал и след 15-20 секунди дошли трима души и я намерели цялата в синини.

„Има образувано досъдебно производство и аз нямам право да кажа името. Но тъй като знам, че в България има много интелигентни хора, искам да ги помоля да четат между редовете“, каза актрисата, като уточни, че ще каже името на насилника си до края на предаването.

Адвокатът, който е поел защитата на Диана Димитрова е Антон Станков – бивш министър на правосъдието. Прокуратурата се самосезира по твърденията на актрисата.

Тази седмица във вторник в 19,24 ч. получих съобщение от лицето по вайбър, но то беше изтрито, каза загадъчно звездата от „Откраднат живот“ и „Лъжите в нас“.

„В това време на лов на вещици не знам аз ли съм вещицата. Истината за мен е нещо изконна, не обичам лъжите в отношенията между хората и смятам, че като популярна личност имам отговорност да говоря само истината, каза актрисата, която е и автор на книгата „История за Малката вещица, Драконовото зайче и Асо купа“. „Аз съм много силен човек и ще го докажа на хората“, добави Диана Димитрова.

Не съм спала от една седмица, тъй като се налага да успокоявам майка ми, която живее в Гърция, каза емоционално актрисата. Тя разкри, че родителите й не са знаели за тази шокираха случка и след като разбрали много се разстроили.