Димитър Рачков зачеркна своя плът и кръв, унизен до болка

Димитър Рачков е зачеркнал своя по-малък брат от живота си, въпреки болката от взетото решение. Причината са постоянните проблеми с дрогата и закона, които има Петър от известно време. Наскоро той беше осъден да влезе зад решетките за 3 години и 2 месеца за разпространение на наркотици.

До присъдата, постановена от Окръжния съд в Бургас, се стигна след постигнато споразумение между Окръжната прокуратура – Бургас, Петър Рачков и неговия защитник. На Петър бе наложено наказание от 1 година и 3 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване и глоба в размер на 5000 лв. Съдът приведе в изпълнение и наказание по друго дело на подсъдимия в размер на 1 година и 11 месеца, чието изпълнение е било отложено за изпитателен срок от 4 години.Така общият размер на присъдата на брата на комика набъбна на 3 години и 2 месеца, обяснява „Ретро“.

Петър Рачков се признал за виновен за това, че на 15 август 2020 г. в Бургас, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – метамфетамин и амфетамин, на обща стойност 40,29 лв. В съдебното заседание подсъдимият признал вината си и се отказал от разглеждането на делото по общия ред. Припомняме, че преди малко повече от месец хулиганът Петър блъсна патрулка край Бургас, опитвайки се да избяга от служителите на реда, тъй като шофирал без документи.

Митко Рачков отдавна се е отрекъл от своя роднина. През годините отношенията им бяха на приливи и отливи. Тъй като Петър се водел социално слаб, актьорът неведнъж го подпомагал финансово и плащал хонорарите на неговите адвокати, за да го отърве от решетките и да спаси от срам фамилията. През последната година обаче двамата не си продумвали. Бургазлии разказват, че Димитър категорично зачеркнал по-малкия си брат, след като криминално проявеният Петър го набил.

Сега господарят на ефира треперел повече за здравето на техните родители, отколкото за съдбата на Рачков-младши зад решетките. Майка им Станка била на успокоителни хапчета от месеци, а баща им Минко имал сериозни проблеми със сърцето и неведнъж влизал в болница. Самият комик, който през идната есен ще навърши 49, вече вдигал инфарктно кръвно заради драмите около своя брат.