Димо от P.I.F. изпратен към вечността със своята „Приказка“

Самотен ден от безмълвната вечност
остави в мен безчувствени мечти.
Тъй искрен бе моментът за двама
с искащи, блуждаещи очи

Това е приказка една …

И времето играеше драма
абсурдът бе комедия една,
а ролите със образи бели,
костюмите потънали в тъга

Това е приказка една …

Цигарен дим,
мастилница празна
И приказка за стари времена

Това е приказка една…

С тази емблематична песен на рок групата P.I.F. бе изпратен нейният вокалист Димо Стоянов, който за съжаление преди дни загуби битката с коронавируса едва на 45 години. Музиканти от групата, както и други колеги на певеца извадиха китарите пред столичния храм „Свети Седмочисленици“, в момента, когато ковчегът с неговите тленни останки бе изнесен от църквата.

Близо час продължи поклонението пред певеца в столичния храм „Св. Седмочисленици”, информира Лупа бг. В момента, когато ковчегът бе изнесен от храма на площада пред църквата полетя ято птици. Пространството пред храма бе пълно с опечалени, които искрено страдаха за певеца.

Сред дошлите да се простят с Димо бяха близо 300 негови колеги и приятели музиканти, актьори, журналисти, музикални продуценти. С цветя и със сълзи на очи последно „Сбогум“ си взеха музикантите Владимир Ампов-Графа, Любо Киров, Свилен от „Остава”, Пейо Пеев от „Спринт“, Калин Вельов, журналистът Камен Алипиев-Кедъра, продуцентът Саня Армутлиева, актьорите Деян Донков, Анастасия Ингилизова, Елена Петрова, Невена Бозукова-Неве, Тончо Токмакчиев, Станимир Гъмов, Владимир Михайлов и неговата съпруга Михаела Михайлова, които са в основата на група „Rewind“.

Те изказаха съболезнования на жената до Димо – Любомира Пиперова. Певецът оставя две дъщери сирачета – на 6 и на 1 годинка. Децата на певеца се сбогуваха с татко си като оставиха любимата си играчка до ковчега и до неговата снимка, които бяха поставени пред храма за сбогом.

„Димо ще го запомним с това, че е много добро момче. Не е случайно това, че тази група има една изключително вярна и много голяма публика. Всички усещаха инстинктивно, че той е много добър човек – това е едното. Второто – безкомпромисния дух, с който правеше музика“, сподели Саня Армутлиева. Посмъртно ще бъдат издадени новите песни на група P.I.F., каза музикалният продуцент. Тя разказа как преди седмица се е чула с него и са чули новите песни. Армутлиева обеща колкото се може по-скоро албумът да стане факт.

„Ще запомня Димо с прекрасните му дълги мигли, с уникалния музикален талант и най-вече с детското сърце, което носеше. Прекрасен човек и приятел”, сподели Деян Донков.

„Димо беше страхотен човек и много светла душа, и талант, музика, поезия – с това ще запомня Димо. Голяма загуба за българската музика, за българската култура, тъжно наистина“, сподели Графа.

Пейо Пеев от „Спринт“ сподели, че познава Димо от 25 години и каза, че той е бил много уважителен към поколенията преди него, много отзивчив и се е вслушвал в съветите на по-старите музиканти. „Музиката му не беше за общо ползване, което го различаваше и това може би ни сближи да бъдем близки. Много жалко, че българската музика загуби такъв колега“, каза Пеев.

В родния град на Димо – Варна, на плажа пред един от клубовете, където P.I.F. често свиреха, приятели и колеги също се сбогуваха с вокалиста. Те оставиха цветя на пясъка или ги хвърлиха в морето.

Други изразиха почитта си със свещи и с послания, пуснати в морето.