Дони и Момчил се събират след повече от 20 години

Повече от 20 години след последния си съвместен концерт, Дони и Момчил отново ще се качат на една сцена. Съвместната им изява с музикантите от „Фондацията“ ще е с надслов „Фондацията представя Дони и Момчил“ по време на Spice Music Festival 2021, съобщиха организаторите на фестивала.

Те са първите български изпълнители, прозвучали в MTV. Песента им „Уморени крила“ се качи на висока позиция в холандския Билборд, а английското списание „Q“ ги подреди между най-големите групи на света за 1997 г заедно с U2 и Oasis.

Песента им „Нестинарка“ излезе в милионен тираж в сборния диск: „Sounds like a new Europe“. Те са два пъти носители на награди за цялостен принос към музиката, а техните албуми се продадоха в стотици хиляди копия.

Повече от 20 години след последния съвместен концерт на шеметната им кариера, Дони и Момчил отново ще се качат на една сцена в съвместна изява с останалите музиканти от „Фондацията“ под надслов: „Фондацията представя Дони и Момчил“.

Ще ги видим на 6 август 2021 г. в Бургас. Участие в предстоящото издание на фестивала вече потвърдиха и Maxi Jazz – основателят и неповторим глас на култовите FAITHLESS, STEREO MC’s, BOMFUNK MC`s, „лошото момче“ на американския рап COOLIO, C-BLOCK, MASTERBOY, NANA и VENGABOYS!