Дори хора от екзотични острови посещават това райско кътче

Да си лежите под сянката на висока палма на малък пуст остров, да хапвате току-що изпечена прясна риба и да наблюдавате как лодките се поклащат леко върху кристално ясните води на лагуната – безспорно това звучи като съвършената почивка.

А кой е идеалният остров за това? Представете си да се намирате на остров (Ile aux Chats – Котешкия остров), който е до брега на друг остров (Родригес), до който пък се стига от островната държава Мавриций – истинска матрьошка от острови, пише pochivka.blitz.bg.

Успеете ли да стигнете до там, ще се озовете на най-релаксиращото място на света.

Разположеният близо до източния бряг на Африка Мавриций е добре известен със своите зашеметяващи плажове, луксозни хотелски комплекси и целогодишно слънце. Но за хората, които търсят по-усамотено островно изживяване, неговият по-малко известен съсед Родригес е идеалното място за „почивка в почивката“, пише „Дейли Мейл“.

Това е мястото, където самите жители на Мавриций ходят, за да си починат. То е известно със своето спокойствие, липса на презастрояване и красива природа, както и с плажовете, които съперничат на всичко, което има Мавриций.

Само на 90 минути със самолет източно от Мавриций, този малък остров е с площ от едва 67 кв. км, но е отвсякъде заобиколен от коралови рифове. Те покриват двойно по-голяма площ и правят острова идеален за гмуркане или просто за слънчеви бани сред невероятни гледки.

Островът е кръстен на португалския изследовател Диого Родригес и изглежда сякаш е излязъл от страниците на лъскава туристическа брошура – с обрасли зелени хълмове, заобиколени от златни пясъчни плажове и искрящ тюркоазен океан.

На острова е забранено ползването на найлонови торбички, а неговият главен комисар е решен да го запази като екологична дестинация и район с ограничено строителство. С население от едва 38 000 души Родригес е много по-малко застроен от своя съсед Мавриций и на практика е неизвестен за чуждестранните туристи.

Това означава, че там има една няколко 3 и 4-звездни хотели. 5-звездни още няма, макар че в момента текат разговори с няколко туристически оператори, които се надяват да отворят първия 5-звезден хотел там. В същото време на острова има няколко десетки отлични къщи за гости.

Това не бива да звучи обезсърчаващо, тъй като на Родригес може да се озовете в бутиков хотел с индивидуално проектирани сгради, частни басейни, а понякога и двойка гигантски костенурки за компания.

Местните хора ще ви кажат, че ви трябват поне пет дни, за да можете наистина да оцените острова. Ако успеете към тях да добавите и дълъг уикенд, ще можете да опознаете прелестите на острова и да получите толкова слънце и сън, колкото ви трябват.

Previous post Мъжете от тези 3 зодии са токсични партньори
Next post И пияната новогодишна водеща пипна COVID-19