До кой Бог се доближава вашата зодия

Астрологията вече е завладяла голяма част от съвременното население и все повече хора се интересуват от различни интерпретации, класации и характеристики както на своята зодия, така и на зодиакалните знаци на близките си хора. Днес астролозите ни представят едно по-различно “откритие” – до кой Бог се доближава нашият зодиакален знак. Открийте своята зодия и разберете в следващите редове.

Овен

Овните са силни, енергични и доминантни точно като Арес – син на най-мощните богове в старогръцката митология, бог на войната. Ваши символи са копието и кучето Цербер, пише actualno.com

Телец

Телците са здраво стъпили на земята, грижат се за близките си и правят всичко възможно на общото щастие. Затова и на този зодиакален знак отговаря най-много богинята Хестия – на домашното огнище.

Близнаци

Ерида е богинята на раздора и съперничеството, а към нея напълно разпознаваме любознателните и вечно стремящите се към надграждане Близнаци. Символ на тази зодия са лъкът и стрелата.

Рак

Този зодиакален знак бива най-доближен до богинята Артемида – богиня на лова, животните, плодородието и целомъдрието. Това е свързано със загрижеността към другите, която притежава почти всеки представител на зодия Рак. Също така Артемида е и богиня на раждането.

Лъв

Самовлюбените Лъвове, които винаги искат да управляват всичко и да са в центъра на вселената няма кой друг бог да бъдат освен великия Зевс.

Дева

Мъдростта, емпатията и обективното мнение на Девите карат астролозите да обвържат този зодиакален знак именно с бога на пастирите и пътешествениците, с вестителя на боговете – Хермес.

Везни

За Везните най-подходяща е богинята Афродита – на красотата и любовта. Вашето животно е гълъб, а късметлийският ви символ – огледало и раковина.

Скорпион

За Скорпионите астролозите избират богинята Деметра – на плодородието, земеделието и живота. Ваши символи са нарцисът, минзухарите, макът, пшеницата.

Стрелец

Стрелците винаги търсят приключения, забавления и адреналин, обичат купоните и могат да се веселят безкрайно. За кой бог се досещате в този случай? Разбира се, няма по-подходящ от бога на виното, веселието и театъра – Дионис.

Козирог

Козирозите са същински Аполони (бог на слънцето и музиката). От животните най-пасващи на вашия знак са вълк, гарван и гущер, а от символите – лаври, лира, триножник.

Водолей

Кой друг, ако не богът на морето – Посейдон? Същата сила, увереност и доминантност притежават и хладнокръвните Водолеи. Символи на зодията са конят, делфинът и тризъбецът.

Риби

Рибите са творчески настроени личности, които често живеят в собственото си въображение, далеч от реалността. За тях астролозите определят бог Хадес – богът на подземния свят.