Драгана Миркович и съпруга й делят замъци и 100 милиона долара

Както гръмна пресата наскоро, една от емблематичните турбофолк звезди на Балканите – Драгана Миркович поде инициативата за развод. Тежкото решение тя взе след 24-годишен брак и две деца, пише novini.bg, позовавайки се на Телеграф.

Сега обаче започва най-трудната част от раздялата ѝ с Тони Биелич – подялбата на общото имущество и авоарите в банковите сметки. А това са милиони, които в доброто старо време щедро харчеха един за друг.

Всеизвестен е огромният ѝ замък , в който има безброй стаи, в част от които се помещава и неин собствен телевизионен канал. Той струва десетки милиони в евро. Отделно са банковите сметки, в които не се знае колко са парите.

Замък и вила има и във Виена, а по-запознати твърдят, че богатството ѝ надхвърля 100 млн. долара.

Започва бракоразводното дело, чието първо заседание вече е насрочено.

Въпреки че първоначално в обществото се заговори за приятелски развод, това няма да се случи, пише Телеграф.

Драгана е решила да разделят имуществото, което имат, по съдебен път, тъй като „друго споразумение в момента не е възможно“, твърди близък до двойката източник.

Наскоро Драгана информира обществеността със следното изявление, че се развежда с Тони, от когото има две деца – дъщеря Мануела и син Марко:

„Като човек, който е изградил целия си живот върху честност, чувствам морално задължение да се обърна към цялата общественост днес. С голяма тъга трябва да ви съобщя, че подадох молба за развод.

От доста време връзката ми с Тони не е това, което беше, а последните три години на практика водим отделен живот и не живеем под един покрив. Въпреки всички непреодолими различия, в името на семейството ми и тъй като съм възпитана по този начин, направих всичко, за да спася това, която някога сме имали. С течение на времето обаче разликите между нас станаха все по-големи и разбрах, че нанасяме повече щети на близките си, като насилствено стоим в нещо, което не работи дълго време, отколкото като сложим край на брака си”.

“Със сигурност оставам вярна на принципите си, на начина си на живот, както оставам вярна на семейството и публиката си и винаги ще ги уважавам Тони – ще го уважавам като баща на децата ми и човек, с когото съм прекарал много красиви години“, допълва певицата като молих медиите за съдействие и уважение на това ѝ решение, за да не се увеличава тежестта на момента, през който преминава цялото ѝ семейство.

До този момент медиите определено се пазят от излишен интерес и надничане под чаршафите на певицата.

Близката ѝ приятелка Лепа Брена вече изказа съчувствието си за разрушеното семейство на Драгана и декларира пълната си подкрепа.

Цеца Величкович, която не е особено близка с Драгана, също сподели, че винаги е болезнено да се научи, че едно добро семейство се е разпаднало.