Драгана Миркович с грандиозен концерт във Видин

Сръбската фолк легенда Драгана Миркович изнесе грандиозен концерт на Видинския панаир. Кметът на Видин д-р Цветан Ценков и неговият заместник Борислава Борисова се срещнаха с една от най-големите сръбски музикални звезди преди концерта, който тя изнесе във вторник вечер на сцената в панаирния комплекс.

Д-р Ценков поднесе букет цветя на популярната певица и я приветства с „добре дошла“ в старопрестолния Видин. „Вие сте оставила незаличим отпечатък не само в сръбската музика, но и в развитието на музиката на Балканите“, каза кметът на певицата. Драгана Миркович благодари на Общината за предоставената й възможност да пее пред видинската публика и гостите на традиционния панаир и сподели, че е щастлива да е във Видин и да се срещне със своите български фенове.

В разговора с певицата кметът сподели идеята си за организиране в бъдеще на балкански фестивал, който да се провежда във Видин, Зайчар (Сърбия) и Калафат (Румъния), с участието на изпълнители и духови оркестри от трите държави. Драгана Миркович каза, че това е отлична идея и би се включила с удоволствие в подобно събитие.

Преди концерта на сръбската звезда, на панаирната сцена се изявиха певческите състави за автентичен фолклор към НЧ „Постоянство-1927“, с. Дружба, НЧ „Светлина-1922“, гр. Дунавци, НЧ „Светлина-1926,“ с. Сланотрън, както и народният певец Цветан Захариев.

Зрителите посрещнаха с бурни аплодисменти на сцената Драгана Миркович. Изпълнителката на хитовете „Мило мое, защо те няма“, „Бих дала всичко да си тук“, „Спаси ме от самотата“, „Плачи, земльо“, „Ако знаеш как копнея“ и др., не разочарова своите почитатели, като им подари незабравимо шоу. Една от най-обичаните звезди на сръбската музикална сцена показа защо повече от 30 години се радва на огромна популярност. Концертът продължи два часа и включваше най-обичаните песни от богатия репертоар на певицата, която очарова всички с непринуденото си поведение и прекрасния глас, който демонстрира, като пя акапелно. С бурни аплодисменти и след няколко биса публиката изпрати своята любимка.

Previous post Сузанита избухна срещу баща си
Next post Новата Мис Силикон само с основно образование