Дъщерята на Галя Щърбева се оказа вундеркинд

Момичето, родено от брака на журналистката с оператора Петър Гюлчев, още в най-ранна възраст показала изумителен талант в усвояването на английски език. „Без да полага каквито и да било усилия, Калина сама заучаваше думи, които подреждаше в изречения и така проговори езика, преди да е научила каквато и да било писменост, пише България Днес.

Втрещени от нетипичните заложби на детето си, родителите набързо осъзнали нейния талант и побързали да запишат дъщеря си в езикова школа, за да работи върху втори език. „И с неговото заучаване се случи същото – тя отново усвояваше речта без каквито и да било усилия, просто с лекота“, разказва водещата на предаването „Да хванеш гората“ по Нова тв.

Дъщерята на Галя Щърбева тази година завърши успешно четвърти клас и сега учи и други езици, гледаме да наблягаме на това и за бъдеще ща продължи да учи нови и нови езици“, категорична e майка ѝ.

Тя разказва, че появата на наследницата ѝ коренно е променило живота ѝ. Тя прави сравнение на отговорностите на родителите в миналото и днес: „Технологиите са голямо предизвикателство в съвремието ни. Да вземеш телефона или таблета от ръцете на детето е истински героизъм, но това не е единственият начин да го накараш да живее в реалния свят и да си играе навън, както ние сме правили в миналото“.

За своето детство тя разказва, че било 6езгрижно и пълно с мили спомени за луди и диви игри. „Ние едно време тичахме по цял ден по улиците. Нашите не знаеха къде сме, едвам ни озаптяваха вечер, като по няколко пъти излизаха на балконите и свиреха до полунощ семейния сигнал с устни, за да ни подканват да се прибираме, но не са били затормозени като нас от предизвикателствата на технологичното време.“