Дъщерята на Зуека се снима във филм с Лиам Нийсън

Девина – младата дъщеря на Васил Василев-Зуека, работи рамо до рамо с холивудския ас Лиам Нийсън по снимания у нас филм Memory. Актрисата, чийто късометражен филм „Хлад“ бе селектиран за наградите Indie Shorts Awards в Кан, изпълнява второстепенна роля.

За това, че се е срещнала с Нийсън и италианската икона Моника Белучи на снимачната площадка пък потвърждава и самата тя. Въпреки че не издава подробности около образа си в американския филм, Василева съобщава, че е работила по заглавието още през април, когато на наш терен пристигна и Нийсън.

Роденият в Ирландия актьор изпълнява главната роля в Memory. Той е наемен убиец, но след като отказва да изпълни една от задачите, престъпници и ФБР тръгват по петите му. По пътя си той се среща с технологичния магнат, изигран от Моника Белучи. Негов най-голям враг обаче е паметта му, тъй като проявява ранни признаци на Алцхаймер. С разпространението на Memory на междунарония пазар се залавя STX International, а режисьорската палка е в ръцете на Мартин Кембъл. Той вече е работил в страната ни – миналата година довърши филма си The Asset у нас.

Клапата на заглавието щракна в средата на месец април в Созопол, като камерата продължава да се върти, като преди ден бяха направени снимки и в столичен фитнес. Локацията вероятно ще бъде позиционирана на сценарно ниво в Тексас, като около нея се бяха насъбрали няколко полицейски коли с такъв регистрационен номер.

Въпреки че работата продължава, Лиам Нийсън вече не е в България. Преди дни той е отлетял за Лондон, където е имал довършителна работа по Memory. Между дублите той не пропусна да се включи и в благотворителен маратон в родната му Ирландия. Спортното събитие бе посветено на майка, която трагично сама е отнела живота си. В нейна памет Нийсън помогна да се съберат 50 000 паунда.

Картина с маслени бои, карикатура в стила на „Саут парк“ и дори рисунка върху лимон – това са само част от подаръците, с които Нийсън бе затрупан от феновете си навръх 69-ия си рожден ден ден в понеделник. „Този мъж е наистина най-милият човек, с когото съм имал привилегията да работя“, коментира по негов адрес пък актьорът Скот Уилямс, който също бе у нас за снимките на Memory. От звездата от „Твърде лично“ и „Междузвездни войни“ той успя да вземе и автограф за сина си. „Нека силата бъде с теб“ – с този надпис Нийсън се е подписал на снимката си от галактическата сага за момчето. А Уилямс уточнява с намигване: „Подмокри се от щастие (Уил, не Лиам).

48-годишният актьор е сред малкото, които успяха да снимат и Моника Белучи на българска територия. „Баща ми щеше да ревнува“, написа той под фотоса си с нея. С участие в Memory се разписва и Гай Пиърс, когото зрителите обикнаха в последните седмици и в сериала на HBO „Мер от Ийсттаун“.

Previous post Любо Ганев сложи зъби за 20 000 евро
Next post Хормони: Наша певица иска тройка с братя Аргирови