Дъщерята на Румен Радев ще играе главна роля във филм на Максим Генчев

Дъщерята на президента Румен Радев – Дарина Радева – ще изиграе първата си главна роля във филма на Максим Генчев „1349“ по повестта на Иван Вазов „Иван Александър“, съобщи режисьорът.

Филмът спечели субсидия за кинопроизводство от Българската национална телевизия през тази година. Това ще бъде първата екранизация на повестта „Иван Александър“, по която Вазов прави пиесата „Към пропаст“. В сценария, който не следва буквално текста на Вазовата пиеса, Царство България представлява развита европейска държава от XIV век. В двора четат Бокачо и Петрарка, а болярите и цялата царска свита са типични европейски аристократи.

„Все още не е приключил кастингът на всички роли“, уточни Максим Генчев. Предстои да бъде избран актьорът, който ще изиграе цар Иван Александър. Изискванията към него са много, като едно от тях е високият ръст, подчерта режисьорът, пише dunavmost.com.

Дарина Руменова Радева ще играе еврейката Сара, в която царят се влюбва и заради която се разделя с жена си царица Теодора. Младата актриса учи III курс в НАТФИЗ в класа на Пенко Господинов. Според Максим Генчев тя притежава сериозен актьорски потенциал, заради който е станала титуляр след проведен кастинг за ролята.

Previous post Маги Сидерова отново акцентира върху дупето си във фитнеса
Next post Да е по-млада: Кали „се опъна“ за Коледа, позаглади бръчки