Д-р Щонова не стъпва на козметик, ето тайната на младостта й

Носят се слухове, че доктор Неделя Щонова от „Преди обед“ е фен на пластичната хирургия и разкрасителните интервенции, заради перфектната ѝ визия, но тайната на красотата на чаровната лекарка се крие на съвсем друго място.

Младежкия си външен вид, приличащ повече на 20-на годишно момиче, Неделя дължи изцяло на самодисциплина, гладуване и спорт.

„Нещата, свързани със силикон, корекции, хирургично премоделиране на лице, филъри, изкуствени мигли, ме притесняват. Винаги ясно съм изразявала несъгласието си с пластичната хирургия.

Не бих прибягнала до услугите на пластичен хирург. Изпитвам силна болка и дори се възмущавам при вида на красиви лица, натъпкани с набухватели. Защо да се лъжем? Кого да лъжем? Мисля, че след пластични промени човек губи своята автентичност“, категорична е доктор Щонова.

Тя е успяла да запази младежката си визия с помощта на редовен спорт и някои правила, които спазва. „Плувам два дни в седмицата поне по 90 минути. Правя йога всеки ден. Ползвам стълбите, а не асансьора. Медитирам. Прощавам“, дава рецептата си Неделя.

„Никога не съм стъпвала на козметик, нямам време за това. Ставам рано – в 6 часа, пия зелен чай. Винаги се обливам с ледена вода когато вземам душ, спя на хладно, най-много на 20 градуса“, разкрива тя.

Щонова избягва вредна храна, не пие и не пуши. Хапва плодове, малко риба с ориз или зеленчуци. Придържа се към безглутенов режим. „Рядко преяждам, лошо ми е от много храна, ставам от масата леко гладна. Прилежна съм и по отношение на спорта. Непрекъснато съм в движение“, споделя Неделя, пише Минаха години.

Тя не държи и на скъпата козметика. „Предпочитам да си намажа лицето с чист зехтин и мед, вместо да дам 500 лева за минерални и целебни вещества, извлечени от термални извори, поместени в специален флакон със сребърно покритие. По-добре да ги дам за добра храна и уроци по плуване на дъщеря ми“, казва красивата водеща.