Евакуираха наша миска от Малдивите заради огромни…

Евакуация от Малдивите заради проливни дъждове и жестока буря – това преживява преди броени дни носителката на международната титла „Лейди Юнивърс 2020“ Емилия Иванова.

„Решихме след пандемията да пътуваме до по-далечна и екзотична дестинация, за да можем да разпуснем и заредим с нови сили. Предпочетохме Малдивите пред други ризорти, тъй като важни бяха мерките на всяко място за идващите туристи, а тук ни удовлетвориха в най-голяма степен. Всичко беше прекрасно през първите 5-6 дни. Радвахме се на топло и чудесно време, малки акули плуваха около нас, заснехме фотосесия на яхта с най-добрия фотограф на Малдивите“, споделя пред „България Днес“ Емилия.

Същинският рай за моделката и нейния приятел обаче не продължава до края на тяхната почивка. За кратко време надвисват буреносни облаци, а традиционните местни ураганни ветрове, наречени мусони, връхлитат приказния остров и плажуващите българи.

„Вълните станаха огромни, палмите се огъваха и се чупеха. Видяхме и другото лице на острова, което беше доста страшно и опасно. Имаше опасност да не излетим в уречения ден и час. Наложи се да ни евакуират по-рано“, разказва още русокосата красавица

Оказва се, че има риск самолетът, който превозва туристите от самия остров до столицата на Малдивите Мале, да не може да излети. Дори се стига до отлагане заради бурята, което означава, че трябва да се остане на острова до нормализиране на обстановката.

„За щастие малко по-късно ни извикаха и казаха веднага да тръгваме. Бяхме приготвили багажа. Сложих дъждобран и тичахме пет минути до пристанището, където бе самолетът. Докато летяхме във въздуха, ветровете клатеха и беше много опасоно. Трябваше да минем още един остров и се наложи доста време да кръжим около него, тъй като вълните бяха толкова големи, че кацането се оказа доста трудно. От цялото клатушкане ми останаха следи по тялото от колана“, разкрива 25-годишната моделка с украински корени и повече от 80 000 последователи в Инстаграм.

За радост всичко приключва благополучно и Емилия се прибира невредима до Мале. Но приключенията й не спират дотук. Седем часа се налага да чака на международното летище в столицата, докато излети самолетът до катарската столица Доха. Там е било прекачването й на друг аероплан за София. И там промеждутъкът не бил малък – цели 10 часа.

„Така прибирането ми беше общо над 30 часа – при обикновено 15. Определено почивката ще се запомни. Затова искам да посъветвам читателите да проверяват прогнозата за времето и местните специфики на климата, особено за по-далечни дестинации“, казва Емилия.