Едно просто условие ще ви помогне да правите повече секс

Ако се оплаквате от сериозен спад на сексуалната си активност, има лесен начин да промените това. В руското списание „Журнале сексуальной медицины“ бе публикувано наскоро проучване, резултатите от което показват, че жените, които спят по един допълнителен час на ден, са по-склонни да правят секс в сравнение с дамите, които пестят от съня си, пише woman.bg.

Според учените е достатъчно да прибавите поне 1 час към нощния си сън в продължение на две седмици, за да увеличите честотата на секса с 14%. В проучване, проведено над 171 жени, било установено, че тези, които спят допълнително 60 минути повече, демонстрирали по-голямо желание за интимни ласки през следващия ден от останалите дами. Това те означава обаче, че „колкото повече спите, толкова по-голямо ще бъде либидото ви“, уточняват изследователите, припомняйки други резултати, според които при жените, които спят още по-дълго време, сексуалното желание рязко спада.

За съжаление, в днешно време да си набавяш нужния сън е истински лукс и не всеки успява да го прави. Проучване на Better Sleep Council разкрива, че все повече жени са по-склонни да страдат от лош сън или безсъние. Но и за това има лек. Според проучвания от 2019 г. благоприятно влияние върху съня може да окаже както сексът, така и мастурбацията.

Така че, мили дами, както виждате, процесът е взаимен. От вас зависи дали първо ще намерите време за малко повече сън, или ще се опитате да удостоите подобаващо партньора си с необходимото му внимание в леглото.