Ето и най-добрите съвети за красота от Корея

Последните години Корея се наложи като столица на красотата и качествената козметика. Красотата на жените там е пословична и ако добавите техните иновативните продукти за разкрасяване към своите дневни ритуали, резултатът няма да закъснее.

Олио от моркови семена

То се използва повече от 10 години от корейките. Съдържа витамин А и е страхотен антиоксидант. Това олио е антибактериално, противовъзпалително, противостареещо и противогъбично, което го прави идеално за всеки, който иска да освежи кожата си.

Чиста красота

Все повече марки полагат съзнателни усилия за разработване на продукти, които не съдържат изкуствени съставки, аромати и химически добавки. Много марки дори вече стават веган. Потребителите са много по-наясно какво слагат върху кожата си и с право изискват от козметичните компании да се съобразят с тях.

Домашни „индулгенции”

Функционалният елемент на грижата за кожата е да работи и да постига резултати. Но много жени се съсредоточат върху козметичните процедури у дома, които осигуряват медитативни, успокояващи и подобни на спа моменти за тях. Детоксикация и укрепване на кожната бариера.

Корейците винаги са вярвали, че „кожата е отражение на психическото ни състояние“ и все повече хора сега наблягат на същото.

Все повече се говори за съставки, които укрепват кожната бариера, които повишават имунитета (гъби) и детоксикиращи билки като джинджифил и червено боровинки. Керамидите също се завръщат.

Повече грижите за тялото

Няколко рутинни процедури за грижа за тялото произхождат от културата на банята в Корея, където млечните процедури се нанасят върху лицето и тялото. Баните са наситени с полезни за кожата съставки като пробиотици и зелен чай, пише mila.bg.