Ето кои планети остават ретроградни до края на годината

Ако поне малко се интересувате от астрология или просто искате да оправдаете лошия си ден, гръмналата техника, скандала с половинката или неочакваното включване от страна на бившия, то вероятно веднага ще си кажете „Меркурий е ретрограден“.

Меркурий може би е една от най-споменаваните планети, когато нещата не вървят добре. Лошата новина е, че е ретрограден по няколко пъти в годината.

За щастие обаче, сегашният му „негативен“ период приключи на 2 октомври, пояснява Tialoto.bg. Уви, остават още куп планети, за които се говори по-малко, но чиято ретроградност е в сила или ще се появи до края на 2022. Ето кои са те и какво да очаквате, за да извлечете максимална полза от това космическо пренареждане и да минимализирате „щетите“ по съветите на астроложката Лиз Симънс:

Меркурий (29.12 – 19.01.2023)

Ретроградният Меркурий през 2022 г. ни осигурява четири дози вместо обичайните три, което може да докара много от нас до ръба. Планетата обаче не е толкова лоша, колкото ни карат да вярваме.

„Меркурий се движи най-бързо“, обяснява Симънс. „Винаги, когато става ретрограден, всичко се случва интензивно и незабавно, докато другите планети имат малко по-дълги ретрогради, които отнемат малко повече време, за да се разгърнат“.

Но това не означава непременно, че е нещо, от което да се страхувате. Всъщност е добър момент да останете организирани, да внимавате за комуникацията и да прегърнете всичко, което Вселената планира да ви изпрати.

Плутон (29.04 – 28.10)

Плутон може да е малък и често пренебрегван в света на астрономията, но е жесток по отношение на астрологията.

Като се има предвид, че това е планетата на регенерацията, тя се фокусира много върху смъртта и прераждането, но ретроградният Плутон не трябва да ви плаши: това трябва да е време, в което хората правят лични или професионални промени, които са устойчиви към общите им цели.

Сатурн (04.06 – 23.10)

Ретрограден Сатурн 2022 иска да живеете най-добрия си, най-автентичен живот. Той носи по-тежка и предизвикателна енергия, която ви кара да търсите най-добрия вариант на себе си и изисква да давате най-доброто от себе си, за да постигнете целите си.

Нептун (28.06 – 04.12)

Ретрограден Нептун е проверката на реалността на космоса. През това време може да откриете, че се чудите: „Как така не съм разбрал това преди?“

Може да се наложи да поставите под въпрос определени практики и процеси, за да ги свържете с вашата интуиция. Позволяването на реалността да се разкрие може да ви помогне да се настроите на една вълна с любовта, творчеството и духовността.

Юпитер (28.07 – 23.11)

Ретроградният Юпитер през 2022 г. съвпада с новолунието през юли в Лъв, време да започнете наново.

„Веднага щом хората чуят думата ретрограден, те се плашат и това не трябва да е така, особено с Юпитер, защото това е доброжелателна енергия“, казва астрологът и автор Нараяна. „Разбира се, има и сенчеста страна, но в по-голямата си част е доста хубаво.“

Уран (25.08 – 01.01.2023)

Ретрограден Уран ще ви направи по-силни, по-твърди и по-подготвени да се справите с всичко, което е изпратено да ви извади от равновесие. Той поставя нещата в перспектива и ги прави малко по-ясни.

„Уран се опитва да създаде по-голяма визия за вас. Ще се върнете по-овластени и ще се чувствате по-комфортно с потенциални промени и изненади, които се движат напред, защото те винаги ще бъдат част от живота ви.

Марс (30.10 – 01.01.2023)

„Марс управлява вашия стремеж и енергия. Не можете да функционирате по най-добрия начин.“, казва Нараяна.

Знаейки, че има тенденция да ви кара да се чувствате летаргични, обърнете внимание на себе си и се глезете повече.

През това време е възможно сексуалният ви живот да пострада, така че се постарайте да поддържате либидото си и искрата с партньора жива.