„Жените наистина плачат“ подготви Бакалова за Борат

Процесът по заснемане на филма „Жените наистина плачат“ е подготвил Мария Бакалова за работата й по „Борат 2“, която бе оценена високо с номинация за „Оскар“. Това заявиха режисьорите на българския филм, който ще направи премиера в Кан, Мина Милева и Весела Казакова.

“Правим сходни неща, но с по-малък бюджет. В някои локации не казваме на хората, че снимаме и правим ужасни неща! Понякога я бутахме в тълпата без никакви насоки, снимахме такъв ритуал в България. Експериментирахме, защото това е необходимост – когато виждаш, че написаната сцена не е изтъркана, искаш да опиташ нещо ново“, разкрива Милева пред Cineuropa. “Мария беше много добра. Когато играе, тя не мисли за себе си“, добавя и Казакова.

„Жените наистина плачат“ е част от паралелната програма на Кан „Особен поглед“. Това означава, че той няма да има шанс за „Златна палма“, но е включен в състезание, което цели да отличи най-добрите нестандартни заглавия. Премиерата на българския филм е на 14 юли, като той бе завършен и изпратен към фестивала в началото на тази седмица.

Сценарият е вдъхновен от реални събития в живота на семейство Казакови. „Солидарността на жените е много важна и може би това е едно от посланията на филма. Има сцена между моята героиня и любимата й, когато й казвам за много емоционален момент и тя ме подкрепя. Разбира ме. Когато видим някой в лоша ситуация, трябва да му помогнем. Жените не го правим толкова често, колкото мъжете“, смята Весела Казакова, която също играе и пред камерата. Актьорският състав се допълва още от Биляна Казакова, Йосиф Сърчаджиев, Ралица Стоянова, Диана Спасова, Росица Гевренова, Добриела Попова и Катя Казакова.

Previous post Никол Шерцингер празнува деня на бикините
Next post Редактор на NY Times работи с Кобилкина по книга