Жените на Тодор Колев с разтърсващи думи за черната годишнина

Съпругите на гениалния ни комик Тодор Колев ще почетат всяка по свой начин 8-те години от загубата му.

Последната съпруга на актьора – Мария, се скри от медийното внимание след загубата на мъжа си. Последната информация за нея е, че е заминала да живее при своя син от предишен брак в Гърция. Прибирала се от време на време и у нас, но отсядала в дома си в Благоевград, откъдето е родом. Апартаментът, в който живееха заедно с Адама, преди той да почине, миналата година Мария и двете му деца – Албена и Александър, успяха да продадат и да си разделят наследството без шум и излишни разправии.

Втората съпруга на актьора – Йорданка, с която той изкара най-дългия си брак, от години е емигрант в Канада. Там тя остава доброволно през 1993 г., когато Колев е пратен като наш културен аташе в посолството, но се завръща предсрочно. Данчето, както я наричат приятелите ѝ, още пази топли чувства към Тодор и не пропуска да почита паметта му по свой начин, макар да е на хиляди километри от родината: „Оставаш с мен завинаги, Тодоре!

Какво са годишнините? Безсилие на времето…“, пише Йорданка към снимка на актьора, публикувана в нейния фесбук.

В момента тя е пенсионерка, а за последно се прибра в България заради сватбата на сина си от Тодор Колев – Александър, който обаче се разведе със съпругата си Ани през 2017 г. В Канада втората жена на Адама живее с дъщеря си Анриет, която е от първия ѝ брак с богат белгиец. Наскоро и тя я дарила с внук. Близки до семейството на актьора неведнъж са споделяли, че докато с Йорданка са били женени, той гледал с еднаква любов и общия им син, и доведената си щерка.

Първата съпруга на актьора – Адриана, е единствената, която живее в България. От нея е дъщеря му Албена. Наскоро Адриана стана прабаба, защото внучката на Адама Теодора, която е кръстена на него, роди момиченце от своя английски съпруг. Теодора стана известна у нас с ролята си на д-р Войнова в „Откраднат живот“, припомня Ретро.