Жени Джаферович е „Жена на годината“

Жени Джаферович стана “Жена на годината” в категория “Интернет” на годишните награди на списание “Грация”. Инфлуенсърът и гримьор се пребори за вота на публиката в една от най-оспорваните категории в годината, в която всички прекарваме онлайн повече време от всякога.

С близо 150 хиляди последователи, Жени е сред безспорните повелители на интернет пространството. Красавицата, за която няма никакви тайни в света на грима, може да се похвали с много професионални успехи, сред които срещи с Анджелина Джоли, повелителката на макиажа Анастасиа Соаре и работа в едно от най-успешните предавания – “Като две капки вода”. Най-голямото ѝ постижение обаче не са успехите в онлайн пространството, а страхотното ѝ семейство.

“За мен беше много емоционално, изобщо не очаквах, че аз ще спечеля. Наистина отидох на церемонията от уважение към екипа на “Грация” и това, че са избрали да съм една от номинираните. Когато обявиха, че печеля със съпруга ми Ваня се погледнахме много изненадани. Става ти хубаво, когато чуеш такива неща”, сподели пред “Труд” Жени.

На въпроса каква беше за теб 2020 година дотук, тя отговаря с усмивка:

“Въпреки всичко, което ни се случва, аз бих казала, че за мен беше една хубава година. Радвам се, че най-близките ми хора са здрави. Преди дни баща ми беше зле, след като се зарази с коронавирус, заради това и аз бях под карантина, сега майка ми е наред да го прекара, но за щастие при нея минава по-леко. В момента се виждам с баба и дядо, отидох да им кажа за наградата, много се зарадваха. Тази година ни сплоти цялото семейство, прекарахме много време заедно. Може би наистина сме имали нужда от това. Преди бях подложена на много стрес и от толкова ангажименти не ни оставаше време да се видим дори с децата. Забавянето на темпото ми се отрази добре”.

Джаферович подчертава, че заради изолацията по време на пандемията тази година интернет има още по-голяма роля в живота на много хора.

“Изгубвайки физическата връзка с много близки хора, именно мрежата ни помогна да не сме сами, макар и затворени вкъщи. Въпреки това, когато имаме възможност да сме наистина заедно е важно да прекарваме времето пълноценно, а не забити в телефоните”, казва тя.

По думите ѝ все повече хора са запознати какво работят инфлуенсърите и приемат това като истинска професия, а интересът към нея е все по-голям.

“Основният съвет, който бих дала на тези, които сега стартират е, че най-важното е човек да има хубава идея, да вярва и да работи, за да я развива. Аз започнах да се занимавам с интернет съдържание преди 4 години – в началото никой не разбираше защо го правя и каква ми е целта, но аз вътрешно знаех, че мога да се развивам в тази сфера”, казва още Жени.

Тя е категорична, че се отнася много отговорно към своята аудитория и въпреки че всеки ден получава редица предложения за реклами, избира да представя само продукти, в които вярва и които самата тя е използвала или познава.

“Тъй като съм и гримьор много често ме питат не е ли вредно, че момичетата започват да се гримират от малки, но всъщност заедно с това те се научават как правилно да се грижат за кожата си, което е изключително важно още от ранна възраст. Хубавото е, че сега има много повече информация, която е лесно достъпна благодарение на интернет.”

Сред наградените дами в останалите категории на “Грация” са Дара Екимова – в категория “Музика”, Димка Шаламанова и Алисия – в категория “Мода” и София Бобчева в категория “Актриси”.