Жени пак е бясна: Битият от мъжа на Калканджиева завежда ново дело

Съпругът на Жени Калкаджиева – Тачо отново ще се окаже под ударите на Темида. След като Върховният касационен съд намали присъдата му от 3,5 години затвор за побой на съсед и закани за убийство, магистратите измениха наказанието му на година и шест месеца условно. Решение, което не удовлетворява жертвата Георги Василев.

Той е категоричен, че няма да спре да търси справедливост. „Ще заведа частно дело срещу вече осъдения и това ще е за средна телесна повреда, води се по частен характер. Няма да спра дотук с делата. Ще продължа да си търся правата. По отношение на финансовата част – ако това дело, което ще заведа отново с адвокат Димитър Марковски, е успешно, ще направя дарение, след консултация. Парите ще отидат в дом за деца в неравностойно положение или в помощ на възрастни хора“, категоричен е мъжът, който през 2020 година бе нападнат от партньора на бившата шеста по красота в света.

Този път фокусът ще e насочен, както към извършителя, така и към неговия съучастник, представен по-рано само с фамилията си – Златанов. „На предишна инстанция присъдата бе три години и половина ефективна, т.е. затвор, сега е драстично намалена. Да – в свидетелството за съдимост е отбелязано, но в крайна сметка човекът, който е виновен, не получава заслуженот“, казва още Георги.

Той споделя, че битката, която продължи близо три години и половина му е коствала време пари и нечовешко търпение. А към днешна дата все още не се разхожда сам и спокоен по улиците. Възмутен е от поведението на Тачо, който ден след като отърва затвора сподели видео, уловило как се забавлява, вероятно празнувайки. На кадрите Стефан танцува на лодка – публикация, която се появи и бързо изчезна от уебпространството, пише „Галерия“.

„Странно ми е как човек, който е осъден се качва на собствена или яхта на приятел, за да се весели. Радва се, че е отървал затвора ли? Това показва, че условната присъда действително е нищо ако не е допълнена от обществено полезен труд или дейност, която да превъзпита и по-точно да види масата, че извършителят се е поправил или иска да го направи. А видеото показва, че лицето е далеч от тези мисли. Съдиите може да са прави или не, хората съдят по делата“, казва още жертвата.

В съда той е работил заедно с адвокат Димитър Марковски. „Беше до мен през цялото време. Както и Божидар Терзийски, и изобщо целия екип на кантората. В България една такава случка коства много финанси, нерви… А когато другата страна е известна, за някой като мен е трудно да се пребори, било то и с медиите, които взимат страна. Ударите бяха отвсякъде.

Борихме се с едни от най-добрите адвокати, не искам да цитирам имена, но те са прочути и тиражирани. На финал доказах, че благодарение на съда, Тачо има вина. А вече законът преценява какво е наказанието. Той е осъден! Това трябва да се знае“, разказва Василев.

Previous post 5 основни принципа на богатството, споделени от успели хора
Next post Унизена и оскърбена: Кичка Бодурова пропусна 5-цифрен хонорар