Журналистът Георги Тошев с удар срещу Лили Иванова

Журналистът Георги Тошев, който взриви мрежата със своя статус за шумно коментирания концерт на Лили Иванова в Античния театър в Пловдив: „всичко има начало… и…! Да знаеш кога…и как…“, подготвя книга за примата, пише вестник „Галерия“.

Заради скандала обаче и ожесточените дискусии той няма да я издаде сега, а ще изчака по-подходящ момент. Научихме, че журналистът работи върху нея от десет години и в нея ще има уникални архивни снимки на примата, каквито и тя самата не е виждала.

Както и редки записи и лични интервюта от нейни колеги и хора от най-близкото ѝ обкръжение, с които Тошев се е срещал. Книгата включва и ексклузивни коментари за Лили на легендарната певица Силви Вартан, както и на краля на чешката поп музика Карел Гот, с които Лили работи през годините. Интересното е, че Тошев е единственият журналист, който се е срещал лично с всичките мъже на голямата певица – и законни, и незаконни, затова все още не е ясно дали в изданието няма да има и мнения от тях.

„Ако някога има моя книга за Лили, то тя наистина ще е написана с уважение и ще съдържа истината за нея. Тя ще бъде признание за кариерата ѝ, а не зле прочетен мой статус във Фейсбук, без адресант. Никога не съм визирал нито нея, нито когото и да било, защото най-лесно беше да публикувам клип от концерта. Изпитвам невероятно уважение към Лили Иванова. Единствено мога да се радвам на успехите ѝ, на нейната мъдрост, каквото и да кажа вече ще бъде изтълкувано превратно. След като един мой пост, в който аз разсъждавам по принцип и никъде не съм казал към кого се отнася, предизвика подобни дискусии. Явно в моите думи всеки откри своята истина или прозря своите страхове. Единственото, което ме прави щастлив, е, че това е много хубаво огледало кой къде се намира“, заяви Георги Тошев пред „Галерия“.

Изявата на Лили Иванова в Античния театър в Пловдив на 14 септември предизвика вълна от мнения и се превърна в най-коментираната тема в родния шоубизнес.

Емоциите закипяха след твърдения, че спектакълът не просто не е бил на ниво, а примата е пяла фалшиво и голяма част от зрителите са останали разочаровани. Ожесточените дискусии започнаха именно от статуса на журналиста.

Едни защитаваха певицата, други подкрепяха мнението на Тошев. Много от присъствалите на концерта свидетелстват, че озвучаването е било изключително лошо, а Лили непрекъснато махала към озвучителя, прескачала фрази, а на моменти сериозно се задъхвала.

„Професионалист с опит няма да позволи публиката, особено сърдечна публика като пловдивската, да разбере, че има проблем.

А краят на концерта беше просто абсурден, да не кажа крайно обиден за публиката. Без да има индикации, че приключва, след една от песните просто си излезе и привика оркестъра също да си тръгва. Хората не вярваха, че така, без бис, е приключил, и поне 15 минути викаха „Още!“, докато накрая започнаха да се разотиват“, разказа жена, присъствала на спектакъла.

Много от колегите на примата, като Йорданка Христова и Георги Христов, с които водят тиха война през годините и дори са си позволявали да си разменят нелицеприятни реплики чрез медиите, застанаха на страната на примата.

Това изненада мнозина, добре запознати с отношенията между изпълнителите през годините.

„Не мърсете с недостойните си и мръсни ръце името на Лили Иванова!“, написа Христов, който само две седмици по-рано публикува гневен пост във Фейсбук, че няма спонсор като столичната кметица Йорданка Фандъкова, за да му плати Зала 1 на НДК, както прави с Лили Иванова.“

Зевзеци се майтапят, че примата трябва да е благодарна на Тошев, защото неговият пост е успял да ги помири и обедини, а тя най-накрая е получила истинско признание от колегите си.

Сред музикантите дори плъзна упорит слух, че това е пиар акция на примата, която е използвала Георги Тошев, за да предизвика още по-голям интерес към турнето ѝ. Не е тайна, че преди това имаше доста свободни билети за някои от спектаклите ѝ из страната. След скандала обаче всички са разграбени като топъл хляб.

Същото се очаква да се случи и с книгата на Георги Тошев за Лили, ако тя види бял свят някога. Добре запознати с нрава на Иванова обаче са убедени, че тя най-вероятно ще заведе дело срещу журналиста, както вече го е правила с колегата му Исак Гозес, който написа книгата „Един живот, една съдба“ през 2009 година.

Тогава Лили я нарече справочник, пълен с неточности.

„Той написа наистина няколко страници, даде ми ги и аз му казах – съжалявам, но се отказвам от тази идея, защото в случая ти искаш да бъдеш по-голям герой от героинята. Няма такъв филм“, коментира примата на българската естрада тогава. Иванова обвини Гозес, че е предал приятелството им за 12 лева, и отсече, че той не е съгласувал написаното с нея.

„Горкото ми кученце, и то попадна под секирата на някои неща. То не е било родено, а пишат за него, че вече съм го държала. Дамата държеше кученцето! Дамата! Най се дразня, като кажат дамата! Какви дами, бе – нямаше дами през комунизма“, възмути се певицата. Тогава тя призова автора да спре издаването на книгата си или да я пусне, след като на пазара излезе официалната ѝ биография под редакторството на Мартин Карбовски.

След като Гозес не го направи, тя внесе съдебен иск срещу него, но така и не спечели делото.

Previous post И Емануела с нов нос от лекаря на Камелия
Next post Най-странните секс практики по света