Замесиха Михаела Маринова в световен скандал, обвиняват я в расизъм

Талантливата българска изпълнителка Михаела Маринова, която участва в риалити формата „Като две капки вода“, предизвика световно недоволство с превъплъщението си в Номсебо Зикоде. Именно африканската изпълнителка изпя световния хит „Jerusalema“, превърнал се в символ на борбата срещу COVID-19 и надеждите на хората.

Видеоклип от участието на Михаела бе забелязан в чужбина и много бързо стана вирусен и бе споделен от хиляди потребители по целия свят, пише южнофриканското издание SowetanLive. Фенове на Номсебо от цял свят буквално побесняха.

Звездата от „Истински домакини на Атланта“ Порша Уилямс сподели видеото на Михаела, която сваля черното си лице и изрази огромното си възмущение и погнуса. Видеото също така стана вирусно и в родината на Номсебо – ЮАР.

Михаела не е отговорила на общественото възмущение. Самата Номсебо също не е коментирала инцидента. Това не е първият път, когато шоуто е подложено на обстрел, пише южноафриканската медия. Миналата година то беше критикувано за подигравка с корейската K-Pop култура, след като състезател се представяше за Jimin от BTS, а домакините на предаването твърдяха, че певците са „твърде женствени“.

Сред хилядите възмутени коментари е този на Ngwana MoSotho, която пише: „Това е пълна гавра с африканците!“, а Kamo Marven добавя: „Адвокатите й трябва да се заемат с това шоу. Ще станат още по-богати, отколкото са сега!“.

Никъде в коментарите обаче не се отбелязва простият факт, че „Като две капки вода“ е шоу, в което участниците се дегизират като световни звезди и се имитират певци от всички раси, като целта едва ли е била да се обиждат чернокожите.