Започна гласуването за БГ песен на Евровизия 2021

Процесът по избора на българската песен за тазгодишното издание на Евровизия официално започна. Това се случи със старта на платформата Bulgaria2021.com, където меломани от цял свят ще могат да гласуват за любимото си изпълнение на Виктория Георгиева. Феновете ще дават мнение за песните, които изберат, като по този начин ще помогнат на екипа на певицата при навигацията в избора на творбата, която да брани честта на страната ни в Ротердам напролет.

Общо 6 са музикалните произведения, които ще се борят за тази титла. Това са Ugly Cry, която Виктория представи още през месец ноември, както и парчетата от дебютния й краткосвирещ албум a little dramatic – Imaginary Friend, Dive Into Unknown, Phantom Pain и последно представените The Funeral Song и Growing Up Is Getting Old.

„Израстването може да има много измерения. Понякога връщането към корените е това, което ти помага да осъзнаеш точно кой си. По този начин ще видиш голямата промяна и стъпките, които си извървял. Така ще можеш да откриеш твоето истинско призвание. Growing Up Is Getting Old е песен за надеждата, която през цялото време се крие в нас. Човек трябва да вярва в себе си и да се бори за мечтите си“, споделя Георгиева по адрес на последната си излязла песен от албума. Самият диск ще се появи в завършен вид в стрийминг платформите на 26 февруари.

За да оставят мнението си в специално създадената за целта платформа, феновете трябва да попълнят анкета с личните си данни – име, държава и имейл. След като коментират песните, които ги впечатлят, те трябва да се съгласят с общите условия и така отзивите им ще бъдат изпратени до екипа на отличничката от X Factor, който ще каже окончателната си дума след няколко седмици. Събирането на гласове от страна на меломаните ще продължи до 1 март, като по-късно през месеца ще бъде съобщено официално и коя песен ще ни представи на конкурса. Освен мнения на слушатели, Виктория и компания ще заложат и на фокус групи, мнения на други специалисти и т.н. при взимането на финалното решение.

Припомняме, че Евровизия 2021 ще се проведе на 18, 20 и 22 май в Ротердам. Концертите ще бъдат излъчвани от 22 ч. по БНТ.