Заради Милко: Галин не може да си намери място от яд

След като миналата седмица избухна жесток скандал с участието на Милко Калайджиев в незаконно парти, представителите на лекия жанр заеха позиция по темата.

Фолкпевецът Галин скочи яростно в защита на ресторантьорите и така подкрепи и по-възрастния си колега. Младата звезда на „Пайнер“ изтъкна, че има много по-важни неща, на които трябва да се обърне внимание, преди да се глобяват собственици на ресторанти, позволили си да отворят врати за частни партита.

„Хората умират пред болници… За там проверки не правите ли? Но когато налагате глоби за ресторанти и други заведения, сте много изрядни! Колко много хора от ресторантьорския бранш още чакат парите от мярката „Запази ме“! Кой кого ще глоби, че ги оставихте без средства по празниците?“ – избухва Галин, категоричен, че частните купони трябва да са последна грижа на управляващите.

Фолкпевецът твърди, че има приятели в бранша, които очакват да им се изплатят обещаните пари и вече месеци са без работа. Самият Галин бе човекът, който при първото затваряне на нощните заведения у нас през изминалата пролет поведе колегите си на протест срещу мерките.

По-възрастният колега на Галин Милко Калайджиев само преди дни бе изловен да пее на частно парти в Пловдив. Мустакът на републиката бе на нелегален купон, а поводът бе рожден ден на негов близък приятел, в чието заведение се проведе празненството. Самият Милко твърди, че някой тенденциозно ги е натопил.

Той поясни, че не е бил наясно колко гости ще има на събитието. Певецът сподели, че е останал учуден от техния брой. На Калайджиев му бе наложена глоба. Милко намери подкрепа в своя колега Галин. Мускулестият фолкпевец е категоричен, че не трябва да се шуми толкова покрай незаконно отворените заведения.

Няколко дни след наложената му глоба певецът вече се шегува с положението, в което изпадна. Калайджиев сподели шеговит статус в социалните мрежи, придружен със забавен колаж.

„Сега видях, че има доста публика в хранителния магазин и исках да изпея няколко песни, но ми казаха, че не мога да вляза преди 10.30“ – самоиронизира се Милко.

Едни от най-засегнатите от пандемията са именно попфолк изпълнителите. Затворените заведения ги оставиха без работа за дълго и голяма част от тях вече искат баровете да заработят. Има и фолкпевци, които са на обратно мнение и смятат, че здравето е най-важно, а работа все някога ще има, пише България днес.