Заради Тео Ушев: Джерард Бътлър се връща в България

Шотландският актьор с афинитет към България Джерард Бътлър отново ще стъпи на роден терен. Това стана ясно, след като аниматорът Теодор Ушев обяви, че се готви да стартира нов игрален проект с екранния Майк Банинг в главната роля.

Пред БНТ номинираният за „Оскар“ автор на късометражния „Сляпата Вайша“ разкри, че е подписал предварителен договор за лентата, която ще носи заглавието „Полетът на валкириите“. Филмът ще е френско-шведска продукция, а Ушев се надява част от снимките да бъдат реализирани и в България.

Освен Бътлър пък сред звездите, които ще разпознаем в заглавието, е и Емили Уотсън, която изигра събирателния образ Уляна Хюмюк в култовия сериал „Чернобил“. „Полетът на валкириите“ ще е вторият пълнометражен игрален филм на Теодор Ушев, след „Ф1.618“, базирана на романа „Пумпал“ на Владислав Тодоров.

Съвсем скоро, още през февруари, режисьорът ще се занимава с още един нов проект. Той ще е екранизация на книгата на Виктор Ерофеев „Живот с идиот“ и ще представлява смесица между анимация и опера.