Захари Бахаров втрещи с хонорар за сериал

Актьорът Захари Бахаров ще е продуцент на нов сериал на БНТ. Той се нарича „Мъртар“ и е една от двете поредици, които ще бъдат заснети до края на тази година, обявиха от националната телевизия. И двата са с по шест серии с дължина 54 минути и ще струват около 1 милион лева всеки. Режисьор на продуцираните от Бахаров епизоди е Валери Милев.

„Дъщерите на София е по сценарий на Рене Карабаш, режисьор е дъщерята на Александър Морфов и Рени Врангова – Неда Морфова. Иван и Андрей ще снимат ситком за БНТ.

„Радиовръзки“ ще бъде 24 серии по 27 минути и ще струва над един милион лева. Павел Веснаков ще режисира драматичен сериал в 12 серии наречен „Мама“. Продуцент е Евтим Милошев. За него бюджетът е над един и половина милиона лева.

Два от пълнометражните игрални филма ще финансира БНТ. Максим Генчев ще заснеме историческа драма за Иван Александър и еврейската му съпруга Сара.

Вторият филм е „Заведи ме вкъщи“ – екранизация по едноименната новела на Михаил Вешим с режисьор Мартин Генов. Двата филма общо ще струват на обществена телевизия около 600 хиляди лв., писа „Телеграф“.