Защо е важно гушкането след секс?

Повечето хора обичат след секс да се гушкат. Оказва се, че това е не само приятно, полезно за отношенията, но и за здравето. Според специалистите гушкането повишава производството на окситоцин, известен още като хормон на любовта, пише struma.bg

Гушкането понижава стреса

Стресът е част от ежедневието ни. Отразява се зле на метаболизма, на хормоналния баланс, на съня, на сърдечно-съдовата система. Но гушкането в леглото след секс води до освобождаването на окситоцин и понижава нивата на стрес – вие сте по-спокойни, по-балансирани.

Подобрява имунната система

Освен окситоцин, гушкането насърчава тялото да произвежда серотонин и допамин. Тези три важни хормона работят в унисон, за да предпазят тялото ни от инфекции. И така подсилват имунитета.

Намалява риска от сърдечно-съдови заболявания

Гушкането понижава кръвното налягане и намалява риска от сърдечни заболявания. Ако правите редовно секс и се гушкате след това, ще можете доста добре да контролирате кръвното си налягане.

Укрепва емоционалната връзка между партньорите

Гушкането, както и секса, и целувките, може да заздрави отношенията ви с партньора. Когато се гушкате в човека до вас, вие се чувствате защитени, обичани, близки. А това е много важно за връзката ви.

Previous post Състезание по мързел в Черна гора
Next post Криско издаде първия си албум след 16-годишна кариера