Защо котките спят върху хората? 6 мистични причини

От незапомнени времена на котките са приписвани магически способности – пречистваща енергия, лекуване на болести, предсказване на предстоящи нещастия. Котката пази много магически тайни. Нейната аура е голяма: обхваща не само един собственик, но цялото семейство, дом и територия, която смята за своя. Ето защо е важно да разберете, че когато домашния любимец ляга до вас, той не изисква само внимание и обич. Неговото поведение често е продиктувано от магически причини. Ето някои от тях.

Котките споделят енергия и повдигат настроението ви. В това няма магия, просто котката е отличен лечител на душите и чувствително улавя всякакви промени в настроението на човек. Пухкавите приятели знаят как да бъдат съпричастни и винаги остават наоколо в случай на скръб, умора или лошо настроение. Седейки на ръце или крака, котката ще помогне за подобряване на настроението, облекчаване на напрежението и стреса, както и намаляване на апатията и тежките мисли.

Котките поглъщат негативността и пречистват човешката аура. Според много вярвания, котките усещат негатива, попиват го и го преработват в положителна енергия. Ако след тежък ден или по време на силни емоционални преживявания, котка ви се примилва, опитва се да легне на ръцете ви, не я прогонвайте: тя се стреми да поеме цялата негативност върху себе си. Четириногите се считат за парапсихолози, най-добрите проводници на духовна енергия. Заспивайки върху човек или до него, те извличат цялата негативна енергия от него, давайки положителна енергия в замяна.

Котките лекуват собственика си. Научно доказано е, че косматите любимци лекуват стопаните си. Както знаете, повечето болести са от нерви и негативизъм и ако котките споделят положителна енергия, тогава тези болести могат да се излекуват. Ако някой в ​​къщата е болен, домашният любимец определено ще го почувства и винаги ще остане наблизо. Учените отдавна са установили, че котките облекчават състоянието на пациентите. В такива случаи те лежат там, където ви боли (или ще боли), сигнализирайки за проблеми и спирайки синдрома на болката. Малките лечители работят за бъдещето и облекчават напрежението от болната област, облекчават състоянието и спазмите.

Котките защитават от неземни същества. В различни култури са запазени знаци, че котките не само виждат отвъдното, но и ни предпазват от него. Намирайки се до човек, те плашат от него злите сили, дошли от света на духовете. Има мнение, че котките са в състояние да преговарят с духовете, помагайки на собствениците да организират уютен живот.

Котките предпазват от завистливи и зли хора. Ако котката е полегнала на колене пред гостите на къщата, бъдете сигурни, че се опитва да ограничи техния негативизъм. Така домашният любимец спира енергийната атака. След като намери недобър човек в къщата, котката първо ще се вгледа внимателно и едва след като се увери, че той заплашва нейната територия, ще направи всякакви опити да потисне енергията му. Лежейки в ръцете й, котката извлича лоши намерения и ги отвежда далеч от дома.

Котките предсказват бъдещето. Отдавна е отбелязано, че котките предсказват бъдещи събития. Има много случаи, когато котките предупреждават собственика за предстоящи опасности или щастие. Освен това, очаквайки бременността на домакинята, котката винаги се свива на кравай върху корема на бъдещата майка, като закриля детето й.

Котките правят живота ни по-добър. Те винаги ободряват, облекчават самотата, лекуват болести, зареждат с положителна енергия. Затова не се изненадвайте, ако вашият космат домашен любимец не се раздели с вас дори през нощта.