Защо мъжете, които срещате онлайн, са разочарование на живо?

Може да си мислите, че влюбването онлайн е невъзможно, но стотици примери на щастливо обвързани хора, които са се срещнали в мрежата, доказват обратното.

Да се влюбиш в някого, когото си срещнал в сайт за запознанства или в социалните мрежи е напълно възможно, и може да е наистина прекрасно. Но разочарованията не са малко.

Когато си пишете с някого и още не сте се срещнали, вие придавате романтичен щрих не само на цялата комуникация, но и на личността на мъжа. Представяте си гласа му, жестовете му, движенията на тялото, прекрасния му смях и чувството му за хумор, което струи в съобщенията му. Но когато се запознаете, може да ви връхлети вълна от разочарования в реалността. Изведнъж осъзнавате, че човекът, когото сте си мислели, че сте опознали прекрасно след месеци писмена комуникация, се оказва истинско разочарование.

Кои са 10-те причини мъжете, които срещате онлайн да са разочарование на живо?

1. Можете да си пишете по всяко време, което ви е удобно.

Едно от примамливите качества на връзките онлайн е, че не изискват срещи, отделяне на специално време и компромиси. Можете да си пишете, когато сте свободни, без да се чувствате притиснати от други обстоятелства. Когато срещнете човека в реалния живот обаче, може да установите, че той е притеснен, сякаш крие нещо. Неспокоен е, нервен, изглежда като човек, когото за първи път срещате, въпреки че сте комуникирали отдавна и писмената ви комуникация не е издавала подобно поведение.

2. Представяте си гласа му, който обаче ви разочарова в действителност.

Не само гласът е важен, въпреки че е от значение. Интонацията на човек може да говори много повече за него самия. Тя е част от цялостния език на тялото. Когато се срещнете, може да осъзнаете, че начинът му на изразяване, стилът на общуване и интонацията му нямат нищо общо с очакванията ви, дори ви напрягат.

3. Той пише измамно добре.

Някои мъже се изразяват перфектно в писмената комуникация. Умеят да казват онова, което искате да чуете. Знаят как да ви накарат да се почувствате специална. На живо обаче изведнъж се сблъсквате с човек, който няма нищо общо с онзи, който сте си представяли. Той е мълчалив, сдържан, трудно намира думите в директен разговор, дори не се изразява така богато, както при писането.

4. По-уверени са зад екрана.

Едно от честите разочарования при срещите на живо след дълга писмена комуникация, е че пред вас застава един мъж с ниско самочувствие, плах, с очевидно ниска самооценка, който ви се е струвал самоуверен зад екрана, но на живо е съвсем друг.

5. Представят се за такива, каквито искат.

Онлайн можем да сме всичко, за което мечтаем, но в реалния живот не можем да го постигнем. Много често това е едно от разочарованията, идващи след среща на живо. В мрежата мъжът може да се представя за какъвто си пожелае и вие трудно ще разберете истината. Но в реалния живот трудно може да се скрие онова, което иначе представя в интернет „аз“-а си.

6. Фантазирате си за него.

Любовта е фантазия. Дори влюбването на живо е до голяма степен фалшиво, поне в началото, защото се влюбваме в представата си за човека до нас, придаваме му прекрасни качества, които той невинаги притежава. Впоследствие започваме да виждаме отрицателните му черти. В онлайн запознанствата тази заблуда може да е още по-голяма. По време на писмената комуникация фантазиите ни са още по-развинтени и дълбоки, защото изобщо не познаваме човека в реалния живот. Това дава поле за безкрайни фантазии, които след това могат да са разочароващи.

7. Неловко мълчание.

Колкото и прекрасна и напоителна да е била комуникацията ви, на живо може да се разочаровате, защото мъжът може да не е толкова разговорлив, колкото е бил онлайн. Появява се тягостно неловко мълчание, което ви кара да се чувствате неудобно.

8. Знаете само хубавите неща за него.

Лесно е да се влюбите онлайн, защото си говорите само за хубавите неща. И тъй като си представяте само приятни неща, свързани с личността на човека от другата страна, вие изграждате подсъзнателно един позитивен образ, който в реалността може да няма нищо общо с истината.

9. Несъществуваща химия.

Химията наистина се случва. Тя не е измислица и който се е влюбвал поне веднъж в живота си, знае това. Докато си пишете онлайн е много възможно да почувствате химия на емоционално ниво, защото с този човек имате сходно разбиране за живота, еднакви цели, които сте обсъждали, имате сходни хобита и интереси. Всичко това може да ви накара да мислите, че сте открили сродната душа. Но в реалността може да се окаже, че химията не съществува – такава, каквато трябва да бъде, за да привлече истински двама души.

10. Страх от неодобрение.

Някои хора избират да се срещат с хора онлайн, защото не са уверени, че на живо някой ще ги хареса и ще се влюби в тях. Ниско самочувствие или болезнен минал опит могат да се крият в този страх. Разочарованието все пак може да дойде, когато се срещнете на живо и това е често срещан проблем в интернет запознанствата.

Previous post Април ще донесе грандиозни промени в живота на тези 5 зодии
Next post Пътешествие за Великден? Тези дестинации са отворени