Защо мъжете напускат добрите жени?

„Имам приятел, който подходи към брака много прагматично. Той не очакваше да се влюби, затова избра жена на свой принцип.“, пише zajenata.bg в този разказ.

„Той щателно изучаваше личността на всички жени, които познава, като ги съпоставяше по отношение на възрастта и стандарта на живот. Искаше дама без лоши навици, без наследствени болести, с обноски и вкус, да не е „ходила“ по мъже, т.е. да няма деца от предишни бракове, с кулинарни умения, чувство за хумор, да бъде духовно богата…

Наистина ли съществува такава жена? И тогава той избра жената, която искаше. И получи това, което винаги е искал: жена му да работи, да поддържа дома чист, да гледа най-новите филми и да чете бестселъри редовно.

Никога не се е оплаквала от лошо настроение или главоболие. И никога не се оплакваше от здравето си. След това започнаха да планират дете. И тогава мъжът разбра, че все още търси тази „перфектна“ жена.

Отстрани изглеждаше, че е получил това, което е искал винаги. Но все още нещо му липсваше. Той осъзна, че жена му му е скучна, въпреки че е отговорила на всичките му очаквания. Осъзна, че търси онези сладки черти, усмивка, поглед, от който сърцето му да потрепва.

Той осъзна, че понякога иска по-силни емоции. А със съпругата му всичко е толкова премерено и чисто, като в интензивното отделение. Няма причина за ревност, без съмнение.

В главата му отекна: „Ако напуснеш тази жена, ще сгрешиш. А останалите нямат търпение да я „откраднат“. Тя наистина е много добра. — Но животът с нея е толкова скучен…“

Татяна Устинова, руска писателка, също описва тази ситуация в една от книгите си:

„Бившата му съпруга е добър човек. Тя не е алчна, не е скандалджийка, не харчи пари, ходи на работа. Не ходи по заведения нощем, не пие, родителите ѝ са нормални. Но все пак мъжът се интересува от всичко, което жена му не е, а това е: темперамент, скандали – всички онези неща, които тя никога не е правила.

Да, тя обичаше работата си, творбите на съвременните художници, бързите коли. Обичаше да прави сладкиши, да чете книги на детето, да посещава музеи. Но какво разпалваше страстта ѝ? Тук той беше объркан и дори за известно време се мъчеше да си спомни какво точно бе онова, което разпалваше страстта на жена му.

Оказа се, че нищо. — Или поне за толкова години брак, той така и не разбра. Така че, моят приятел, в крайна сметка, остави перфектната си жена – тя не беше достатъчно добра жена за него!“

Previous post Защо Мария Илиева носи венчална халка?
Next post Много любов за три зодии през тази седмица