Защо мъжете не слушат жените и как да променим това

Това, че мъжете често не слушат какво им говорят жените е нещо, което всяка представителка на нежния пол ще потвърди, В защита на господата обаче трябва да кажем, че не ни слушат, не защото им е досадно. Нови изследвания доказват, че има няколко причини, поради които представителите на силния пол се провалят в тази област.

Изглежда, че мъжкият мозък просто възприема по различен начин женския говор. От Bright Side споделят някои факти по повод уменията за изслушване от господата. Проучване установява, че мъжете реагират по различен начин на женския глас. В определени части на мозъка им се регистрира повече активност, когато представителките на нежния пол говорят с тях.

Всъщност мозъкът на мъжете трябва да работи по-усилено, за да открие и разбере какво говорят жените. Това означава, че те просто по-трудно разбират значението и емоциите на женската реч. Установено е, че размерът на гласните струни и ларинкса на представителката на нежния пол е важен от гледна точка на вдъхване на авторитет. Всъщност, ние повече се доверяваме на хората с по-нисък глас и ги предпочитаме в ръководни роли, а нежният пол се характеризира с по-високи октави. Това е една от причините мъжете да не слушат жените толкова, колкото себеподобни.

Разликата между говора на двата пола е от решаващо значение. Когато дамите говорят, те използват много повече звуци от господата и речта им е по-мелодична. Тези два фактора правят думите им сложни за приемане от мъжкия мозък. Стереотипът, че жените говорят повече от мъжете, е градска легенда, сочат резултати от многобройни проучвания. Всъщност, дамите и господата изглежда говорят по един и същи начин, но контекстът също е много важен, пише Actualno.com.