За пръв път транссексуална е на корицата на Cosmopolitan

Моделът Монро Бергдорф е първата транссексуална жена, която позира за корицата на „Cosmopolitan“ в 50-годишната история на американското списание. Бергдорф беше обявена от издателите на най-известното лайфстайл списание в света за „Реформатор на годината“ и затова украсява юбилейния брой, пише life.dir.bg.

Монро написа в Инстаграм, че е „повече от развълнувана“ и благодари на „Cosmopolitan“ за оказаната ѝ чест. Не пропуска и да се похвали:

„Аз съм първата транссексуална жена, която някога е заставала на корица през тези 50 години от съществуването на списанието. Огромно благодаря на екипа на Cosmo UK, че ме помоли да бъда част от този момент. Нямам търпение да изляза по рафтовете на 21 януари“.

Описвайки Бергдорф като „първа птичка“, главният редактор на списанието Клер Ходжсън казва: „Никой не разкрива какво означава да си звезда от кориците на „Cosmopolitan“ повече от Монро Бергдорф и аз съм развълнувана, че празнуваме този половинвековен юбилей с толкова важен пионер на корицата ни.

Смятаме, че темите за пълноценна кариера, от която печелиш подобаващо, за хармоничните взаимоотношения, за борбата за равенство и уважение, които „Cosmopolitan „отдавна подкрепя, са също толкова важни сега, колкото и през 1972 г. Каквато и да е тяхната сексуалност, полова идентичност или произход, на нашите герои от страниците „Cosmopolitan“ ще продължи да дава възможност на читателите ни да изискват повече от света около себе си, да оспорва статуквото и да се застъпва за разнообразен и приобщаващ свят, свободен от предразсъдъци“.

Бергдорф е носител на редица награди за своята активност и кампании, включително отличието „Инфлуенсър“ на миналогодишните награди „Glamour“.

Тя поднови сътрудничеството си с „L’Oreal Paris“ през 2020 г. – почти три години след като козметичният гигант спря работата си с нея, след публикация във Фейсбук, в която тя се оплака от расизма на белите хора.

Previous post Накарайте любимата си жена да се чувства като богиня
Next post ТВ водеща: Баба си отиде спокойна, защото ме видя на екран