Звезда от „Игра на тронове“ изучава еврейски фолклор у нас

Да се потопи в мистиката на еврейския фолклор – това очаква в България актьорът Пол Кей, познат на широката публика от кървавата сага на HBO “Игра на тронове“. 56-годишният британец, влязъл в образа на Торос Мир в култовата поредица, се подвизава в София заради снимките на новия си проект – хоръра Abyzou, чиято история е базирана на митологичните вярвания.

Зад продукцията стои Millennium Media, а компания на Кей пред камерата ще правят още актьорите Ник Блъд („Агентите на ЩИТ“), Ем Уайзман, Алан Кордърнър, Даниел Бен Зеню и др.

Действието на Abyzou пък предстои да постави главните герои в хасидска общност. Страдайки от неизлекувана травма от миналото, едно семейство ще трябва да се изправи пред дори по-голямо препятствие. А именно – преследване от страна на древен дух, който си е поставил за цел да ги унищожи отвътре.

На режисьорското столче сяда младият кинодеец Оливър Парк, специализирал се и до този момент в жанра на ужасите със заглавия като Still и Strange Events.

А цялата история е по идея на Ханк Хофман, който създава сценария в съавторство с Джонатан Йънгър. „Развълнувани сме да започнем работа в студиата на Ню Бояна днес. Новите случаи с коронавирус в България спадат през последните месеци, което ни позволява да продуцираме филма без компромис докато продължаваме да следваме протоколите за сигурност. Abyzou е много близо до сърцата ни. Възможността да разкажем тази история за еврейската мистика, обвита в комерсиалната опаковка на хорър, който със сигурност ще уплаши публиката. Това е много вълнуващо за мен“, коментира Йънгър пред оборотното издание Deadline.

Previous post Майли Сайръс ще пее на Супербол
Next post Наше „златно“ момиче отслабна с 12 кг и показа изумително тяло по бански