„Златното момиче“ Християна Тодорова е неузнаваема

Християна Тодорова, едно от „златните момичета“ в ансамбъла ни по художествена гимнастика, разказа интересни случки от кариерата и личния си живот тази сутрин в предаването „На кафе“.

Бронзовата медалистка от игрите в Рио сподели, че след като е спряла с професионалния спорт е напълняла драстично, но в последно време организмът и се е „адаптирал“ към новият начин на живот. От няколко месеца красивата Хриси е в топ форма, като е свалила над 13 килограма.

Причината за това навярно се крие във факта, че бившата гимнастичка в момента е на крилете на любовта. Вече повече от година тя и пловдивският тенисист Димитър Кузманов – Мико изживяват своя романс.

„Златното момиче“ разказа и как е успявала да влиза в режим преди ключови състезания. Това се е случвало под строгия контрол на Илиана Раева.

„Г-жа Раева ме взе да живея при нея, за да може да ме контролира. Тогава свалих 10 килограма за 3 седмици. От една страна спазвах хранителен режим, но ключовото беше мотивацията. Всеки ден „Госпожата“ ме качваше на пътеката и през това време ми четеше биографията на Мохамед Али“, споделя Християна.

Не тайна, че всички момичета от ансамбъла безкрайно много се е възхищават на мотивиращите методи на своята именитата треньорка. Те са и благодарни до ден днешен за всичките безценни съвети, които освен в спорта, им помагат и в ежедневието.

Хриси, казва, че най-трудното през цялата и кариера е било това да се въздържа от консумацията на Кока-кола. Нейната добра приятелка и съотборничка Ренета Камберова всеки път след тренировка се „награждавала“ с газираната напитка, но тя била напълно забранена в менюто на Тодорова.

„Треньорката ми каза: „Хриси, обещавам ти, че като свърши Олимпиадата, ще ти донеса две бутилки и ще си ги изпиеш с кеф.“ Така и стана, точно преди подиума аз изпих две бутилки на екс и щях да припадна“, спомня си с усмивка гимнастичката, която от известно време си изявява като международен съдия.

Християна и гаджето й Мико са особено активни в социалните мрежи. Те често споделят красиви снимки от своите пътешествия по света. Дори преди време успели да създадат известна суматоха сред последователите си. Двойката качила кадър, на който се вижда пръстен, наподобяващ на годежен. „Тревогата“ в последствие се оказала фалшива, защото въпросното бижу било подарък на Хриси от нейния баща.

Все пак гимнастичката „загатна“, че в най-скоро време очаква Мико да прибегне до подобен романтичен жест.