Знаете ли… За какво служи малкото джобче на дънките?

Всеки човек притежава в гардероба си поне един чифт дънки или поне джинси. В днешно време те идват във всевъзможни разновидности, цветове, модели и пр. Може да се каже, че общото между тях е едно малко и доста странно „приспособление“, за чието предназначение не всеки има обяснение.

Става въпрос за онова малко джобче, което го има във всички модели дънки, пише jenata.blitz.bg. Това джобче е толкова миниатюрно, че не побира нищо или поне нищо, което ползваме в ежедневието си. И тук идва логичният въпрос – каква е неговата цел?

Е, години наред това питане остава без отговор, но днес такъв се намери.

Историята ни показва, че всичко е започнало през далечната 1873 година от най-известната марка производител на дънкови дрехи – Levi’s.

И така – преди цели 148 години Levi’s поставя този джоб, за да може в него да се съхраняват… джобните часовници. Или поне това гласи само една от версиите.

Според друга теория е бил необходим малък джоб на дънките, за да могат работниците (основно тази прослойка от обществото е носела дънки) да поставят пирони и други дребни части в него.

По-късно този елемент стана само отличителен белег на марката Levi’s и въпреки факта, че дънките отдавна са престанали да бъдат дрехи само за работническото съсловие, те все още се произвеждат с въпросния малък джоб.

Идеята с малък джоб обаче започна да се възприема и от други компании, като само леко променят местоположението и размера на този елемент.

Previous post Енджи Касабие съкрушена след любовна драма
Next post Нагла булка поиска нещо немислимо от бившата жена на бъдещия си мъж