Знак от небето: Ивана разкри защо не работи на Коледа

Един от най-ярките коледни спомени на певицата на народа Ивана датира отпреди повече от 10 години. След една мразовита нощ и инцидент на 24-и срещу 25-и декември, звездата се е зарекла да не работи по коледните празници.

„Преди години се бяхме събрали в Айтос. Станахме от масата и тръгнахме по стария път към Стара Загора за участие със Стояна и Славчо. Валеше сняг и имаше преспи. Участието ще е било към 1 ч през нощта. По пътя падна едно дърво. Бяхме с джип, опитахме се да минем през нивите отстрани… И нищо не става по никакъв начин.

В 00:01 ч, като по чудо, дойде голяма машина и избута дървото. Явно трябваше да се случи точно на 25-и. Сякаш Бог ни подсказваше, че не трябва да работим. Ние не мислихме тогава за парите, а за отговорността, защото сме поели ангажимент. Оттогава съм се зарекла на 24-и да не поемам ангажимент, рядко го правя и на 25-и декември.“, сподели пред „Монитор“ изпълнителката на „Кажи едно „Обичам те“.

По традиция на празниците Ивана се събира с близките си в своя дом в Пловдив.

„И си го пожелавам все същото нещо. Да ставаме все повече и повече на Бъдни вечер. Събираме се у нас заедно с майка ми и баща ми. Спазваме абсолютно традицията за постните ястия, за тихия разговор, за прекадяването на трапезата, за молитвата, която е по-скоро като благодарност. И другото е просто музика. Винаги Бъдни вечер е малко тъжно. На другия ден вече се събираме и с приятели, може и навън. Тази година обаче вероятно ще си останем вкъщи“, разказа още тя.