Зуека: Испания ми даде спокойствие и се чувствам прекрасно

България ми липсва, липсват ми най-близките хора, липсват ми приятелите. Но в Испания се чувствам прекрасно. Това заяви в ефира на Nova един от най-обичаните ни актьори Васил Василев- Зуека.

Една година измина, откакто популярният ни актьор, а вече и художник – Зуека взе решението да напусне страната ни и да заживее в чужбина.

„В Испания се чувствам прекрасно. Когато човек е щастлив, винаги се чувства прекрасно. Не знам дали съм в мир със себе си. Такива като мен обикновено никога нямат мир със себе си. Луд умора няма. Много ми е спокойно. Когато навсякъде виждаш, че 90% от хората са усмихнати, и ти се чувстваш заразен“, споделя той.

Зуека сподели, че реалността в България му идва в повече покрай COVID рестрикциите. „Просто в повечко ми дойдоха някои неща. Това е истината. Казах си, че явно е дошъл моментът, иначе нямах намерение“, разкри още актьорът.

Докато рисува, той сподели, че винаги се води от две неща – картината да е позитивна, без обаче това да означава, че вътре в нея не може да има тъга. „Тъгата и радостта винаги вървят ръка за ръка. Само любовта е сама, тя не върви никога с омразата. Затова се опитвам повече да рисувам любов“, посочи Зуека.

Актьорът беше категоричен, че България му липсва. „Първо роднините, близките – това е ясно. Испания обаче ми даде спокойствие. Тук имат същите проблеми“, сподели Зуека.

Той се връща в България, за да открие своя изложба на 26 септември. Малко след това ще направи и първата си голяма изложба в чужбина – в Чикаго, САЩ, разкри още Васил Василев.