Зуека продаде картини за 8 бона в пандемията

Обичаният актьор и тв водещ Васил Василев – Зуека е продал картини за 8 бона в пандемията. Артистът, който от 20 години не беше пипвал четка, но намери отново вдъхновение в обявената социална изолация, е сътворил около 42 картини за последния месец, като първите 11 тях продаде отраз. Всяко едно от произведенията струва на цена около 600-700 лв.

Не се взимам насериозно, нито мога да се нарека художник. Най-скъпата ми картина е 600 лева“, сподели пред Георги Любенов актьорът, който тези дни участва в „Национална оптимистична изложба“ на групата „Купи изкуство“ във Фейсбук. Там той представи две картини, които бяха продадени веднага, след като беше дадено началото на изложбата.

Зуека рисува от дете, но покрай ангажиментите си в телевизията и театъра бе оставил на заден план тази своя страст. В началото на обявеното извънредно положение обаче той помагал на своя син в рисуването и любовта към четката се върнала.

След това измайсторява 40 работи за един месец – в много цветове и форми, търсейки посланията по вечните теми като любовта и приятелството. 11 от тях продава веднага онлайн. „По принцип съм човек с шарена душа, макар че в момента не ми е много пъстро – чувствам се като затворник“, коментира Василев коронакризата.

Летящи хора

Неговата любима жена Ани го подсетила да започне да рисува летящи хора. После, когато двамата гледали тези произведения, установили, че те много напомнят творбите на Марк Шагал.

Зуека е категоричен, че няма нищо странно в това неговите картини да бъдат повлияни от известни художници и техните творби, тъй като той е прекарвал много дни и часове в разглеждане на галерии навсякъде по света, където е пътувал. „Да, аз съм маниак на тази тема“, казва актьорът.