Ивана страда за баща си година след смъртта му

Мегазвездата на фолка Ивана е неутешима след смъртта на баща си. Тя проговори за трагедията и се обърна с много лични думи към своя създател.

Баща ѝ също е музикант и си отиде преди година съвсем внезапно от Ковид-19. А известната му дъщеря все още е в траур и не може да приеме случилото се.

„Преди една година на този ден си отиде баща ми- Тодор Калудов!

Татко, знам- животът трябва да продължи, но не знаех, че липсата ти, може да носи толкова тишина, убийствена тишина…Няма я музиката в Айтос, няма акордеони, няма ги майтапите ти! Благодаря, че точно ти беше моят баща! Гордея се с теб! Светъл да е пътят ти“, написа Ивана в деня на годишнината от неговата смърт.

Тодор Калудов бил познат като добряк, веселяк и голям майтапчия. Никога не се оплаквал от здравословни проблеми. Радвал се на живота и дори забравил, че преди 30 години претърпял сърдечна операция. След което лекарите му предписали лечение с хапчета и в никакъв случай да не натоварва „моторчето“ на тялото. Той обещал да спазва съветите им и с удоволствие се прибрал в дома си, пише Шоу Блиц.

Дни преди да си отиде, пил студена бира. Като се събудил, гласът му бил изчезнал. Решил, че е от студеното и че след ден-два ще се оправи. Минали цели 3 дни, но нищо не се случвало. Гърлото го боляло и едва намирал сили да общува с близките си. Семейството решило, че трябва да го види лекар и да му бъде направен за всеки случай и PCR тест. Резултатът се оказал положителен и бащата на певицата бил настанен в болницата в Айтос. Докато Ивана и майка ѝ решавали дали да го местят в Пловдив и къде ще е най-добре лекуван, популярният акордеонист издъхнал.