Ива Софиянска и Антон Божков празнуват 9 години от сватбата

Преди броени седмици Ива Софиянска и Антон Божков отпразнуваха 9 години от началото на брачния им живот. „Сто живота да имам, пак ще те намеря и за теб ще се оженя!“ – това гласеше обяснението в любов на журналистката към мъжа ѝ.

Двойката, която е заедно още от студентските си години, сключи брак на 1 юни 2013 г. Тържеството се състоя в хотел „Шератон“ в София при засилени мерки за сигурност и охрана на гостите, а за доброто им настроение се погрижиха Лили Иванова, Иван Лечев и други именити български музиканти. Булката се омъжи бременна в 4-ия месец. Свекърът Васил Божков подари на младото семейство меден месец на френската Ривиера и луксозен апартамент в Англия, където влюбените се запознаха по време на следването си.

Ива избра за своя кума по-голямата си сестра Елена, а младоженецът повери ролята на кум на най-добрия си приятел Филип, с когото са отраснали и учили заедно в Лондон. Ива Софиянска реши да запази бащината си фамилия, като добави към своята Божкова с тире, припомня HotArena.

Преди година бившият бизнес партньор на Васил Божков – Цветомир Найденов, разкри във Фейсбук, че хазартният бос, който избяга от правосъдието в Дубай, не е отишъл на сватбата на сина си Антон със Софиянска. По думите на Цеката той не уважил вълнуващото събитие заради поредната си любовница и семейството му не било на пръв план.

„Гледам, че Васил Божков говори за приятели, партньори, семейство… Да, Манол му беше приятел по едно време, видяхме какво стана. Партньори му бяха Пламен, Стойне, Боре, Орлин, Тони, Огнян… всички до един изгонени със скандали, ощавени и заграбени, дори и посмъртно! Служителите, женската част се сещаме какво се случва… Семейството – там е гротеска, не отиде на сватбата на единственото си дете заради поредната си любовница, но само това да беше. Общо взето, не му пука за никой. За хунтата, дааа… за пръв път“ – написа във фейсбук Цветомир Найденов.

Няма доказателства, че Васил Божков не е присъствал на венчавката на единственото си дете, но няма и очевидци, които да потвърдят, че е уважил сватбата.

Дъщерята на бившия столичен кмет Стефан Софиянски – Ива, стана майка за първи път няколко месеца след сватбата. На 17 октомври 2013 г. проплака щерка им Мая, която е кръстена на свекървата на журналистката, първата съпруга на Божков. Брюнетката слезе от екран и в продължение на 3 години бе отдадена майка. Две години след Мая се появи и братчето ѝ Васил, който е кръстен на дядо си Васил Божков.

За разлика от своя баща, за чиито афери със знакови красавици се носят легенди, Антон Божков е доста семеен мъж. Той сякаш е по-близък с фамилията на съпругата си Ива Софиянска, отколкото с баща си. Обича да разпуска заедно с тъста Стефан и тъщата Алиса, както и другите им две дъщери. Така близки приятели на младата двойка, която има две деца, описват сина на най-богатия българин.

В интервюта Ива казва, че съпругът ѝ е много мил и внимателен и че помага в отглеждането на децата. Тя не разчита на детегледачки, а се справя сама с майчинските задължения и на помощ се притичват само бабите. Единственото, което е споделяла, че ѝ тежи, е, че когато са в България, трябва да ходи с охрана. „Жалко е, че ситуацията тук го изисква. Беше ми доста трудно, докато свикна, но с течение на времето го приех“, обясни преди време брюнетката. Децата ѝ също да се движат с охрана.

Кметската щерка се грижи за сина си около година, а после го изпрати на ясла и се върна на работа в Нова тв, където преди ражданията и сватбата бе част от екипа на съботно-неделния блок „Събуди се“, както и ководещ на късното петъчно шоу „Студио VIP“. След като стана майка, се появи на малкия екран с рубриките „Техните истории“ и „Говори с Ива“ в сутрешния блок „Събуди се“, където разказваше истории на децата на успели хора и успява да ги убеди да застанат пред микрофона.

И така до 2020 г., когато дъщерята на бившия кмет на София бе уволнена от Нова тв. Раздялата бе очаквана, а причината бяха скандалите покрай свекъра ѝ Васил Божков и обвиненията срещу него. Ива изкара около година като безработна, а през есента на 2021 г. се върна на бял кон в телевизията. Щерката на Стефан Софиянски стана част от екипа на „Забраненото шоу на Рачков“, където отговаряше за гостите, но предаването изкара само 3 месеца и последният му брой бе в новогодишната нощ. След това шоуто излезе в почивка, която трябваше да е временна, но най-вероятно няма да се завърне на екран.

В момента Божкова работи като пиар на известна клиника по дерматология, където се чувства добре, но не крие, че ѝ липсва суетата от показването на малкия екран. За момента известната наследница няма предложения за изяви в телевизията, но разчита, че в бъдеще ще успее да се уреди със собствено предаване. Част от зрителите симпатизират на Софиянска, но антифеновете ѝ са значително повече.